Kabine Değişikliği için Tarih Verildi! İşte Kimlerin Yeni Bakan Olacağına Dair O İddia

Uzun süredir siyaset gündemine yer alan konu başlıklarından biri olan kabine değişikliği yine gündemde.
Kabine Değişikliği için Tarih Verildi! İşte Kimlerin Yeni Bakan Olacağına Dair O İddia

Uzun süredir siyaset gündemine yer alan konu başlıklarından biri olan kabine değişikliği yine gündemde. Bu defa ortaya atılan iddiada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine değişikliğini ne zaman ve hangi bakanlıklara yapacağına ilişkin iddialar gündeme geldi. İşte o detaylar;

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine değişikliği yapacağına dair iddialar yeniden gündeme geldi.



Daha öncede konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi yeni yazısında, kabine değişikliği için tarih verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın nasıl bir değişiklik yapacağına ilişkin kulis bilgilerini aktaran Selvi'nin yazısı.



10 TEMMUZ İLE 15 TEMMUZ ARASINDA KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK İDDİASI



Abdülkadir Selvi yazısında yer verdiği iddialarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 Temmuz ile 10 Temmuz tarihleri arasında kabine değişikliğine gidebileceğini ifade etti. Yeni seçilecek bakanlara ilişkin açıklamasında ise Selvi bakanların Ak Parti'nin milletvekili sayısından dolayı yine meclis dışından olacağını ifade etti.



Bir süre önce gündemde yer alan Aile ve Çalışma Bakanlığı, Kültür ve Turizm ile Tarım ve Orman Bakanlıklarının ayrılması konusuna ilişkin ise yeni bakanlıkların kurulması gündemde diyen Selvi yazısında şu ifadeleri kullandı.



"Bazı bakanlıkların ayrılıp yeni bakanlıkların kurulması gündemde. Önceden Aile ve Çalışma Bakanlığı, Kültür ve Turizm ile Tarım ve Orman Bakanlığı için konuşuluyordu. Ama kimse Erdoğan'ın bu bakanlıkların ayrılıp yeni bakanlık kurulması yönünde bir çalışması olup olmadığını bilmiyor. Sadece kulislerde bu bakanlıklara yenileri eklendi.İyi yıllık çalışma sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, performansını yeterli bulmadığı isimleri değiştirirken, bazı bakanların da kabine içinde yerlerinin değişebileceği de konuşuluyor. Cumhurbaşkanı yardımcılarının sayısının artacağı söyleniyor. Bu soruların cevabını almak için şunun şurasında 1 hafta kaldı."



Emlak365.com