Kamu Lojman Satışı Hız Kazandı, İhale İle Satışa Sunulan Memur Lojmanları ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü 1 Milyar Liralık Gelir Elde Etti!

Kamu konutları için ihale yöntemi ile satışlar tüm hızı ile devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü üzerinden yürütülen çalışmalar hız kazandı.
Kamu Lojman Satışı Hız Kazandı, İhale İle Satışa Sunulan Memur Lojmanları ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü 1 Milyar Liralık Gelir Elde Etti!

Kamu konutları için ihale yöntemi ile satışlar tüm hızı ile devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü üzerinden yürütülen çalışmalar hız kazandı. Ekspertiz işlemleri ile değerleme çalışmaları yapılan ve envanteri çıkarılan memur lojmanları için yoğun talep oluşurken şu ana kadar satışa sunulan toplam 10 bin lojmandan yarısına yakınının satış işlemleri tamamlandı. Detaylar haberimizde...

İlk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Birinci 100 Günlük Eylem Planı içerisinde yer alan kaum lojmanlarının satışı tüm hızı ile devam ediyor.



2018 yılında satılacağı duyurulan kamu lojmanları için 2019 yılı boyunca envanter çalışmaları yapılmış, 2020 yılı itibari ile ise değerleme işlemleri tamamlanan kamu konutları iller bazında satışa sunulmuştu.



KAMU LOJMAN SATIŞINDAN DEVLETİN KASASINA 1 MİLYAR LİRALIK KAYNAK AKTARILDI!



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilk etapta 10 bin kamu lojmanını satışa çıkaracağını duyurmuştu. Yapılan son açıklama ile ise bugüne kadar satışı tamamlanan kamu konutu sayısı ve bu satışlarden elde edilen toplam gelir kamuoyu ile paylaşıldı.



Açıklanan rakamlara göre Çevre ve Şehircilik Bakanlğı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satılan kamu konutu sayısı 4 bin 413 olarak açıklanırken bu konutlardan elde edilen toplam gelir miktarı ise 1 milyar 99 milyon 424 bin 39 lira olarak duyuruldu.



EN ÇOK SATILIK KAMU KONUTU VE SATILIK LOJMAN İLANI ANKARA'DA!



Kamu lojmanı almak isteyen kişiler için en fazla satılık kamu konutu ilanı Ankara'da yer alıyor.



Ankara sınırları içerisinde yer alan 3 bin 265 kamu konutunun satışı planlanırken bu ilimizi İstanbul takip etti. İstanbul'da 600 kamu lojmanı satışa çıkarken İzmir'de 474 kamu lojmanı, Edirne'de 362 kamu lojmanı, Konya'da 187 kamu lojmanı, Gaziantep'te 148 kamu lojmanı, Antalya'da 137 kamu lojmanı, Mersin'de 133 kamu oljmanı olmak üzere Türkiye genelinde 65 ilde satışlar başlamıştı.



İÇERİSİNDE OTURAN MEMURA ÖNCELİK TANINACAK, BANKALAR DÜŞÜK FAİZLİ LOJMAN ALIMI KONUT KREDİSİ DESTEĞİ SAĞLAYACAK!



Kamu Lojman Satışı Hız Kazandı, İhale İle Satışa Sunulan Memur Lojmanları ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü 1 Milyar Liralık Gelir Elde Etti!



Açık ihale yöntemi ile satışa sunulan memur lojmanları için başvuru yapma önceliği içerisinde oturan memura tanınacak. Memurun lojmanı satın almak istememesi durumunda ihaleye normal vatandaşlar da katılabilecek.



Kamu bankaları lojman almak isteyenlere düşük faizli kredi desteği sağlayacak.



Emlak365.com