Kamu Personeli İçin Son Dakika Yasak Kararı Açıklandı! Devlet Memurlarına WhatsApp Yasağı Geldi

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapılan düzenleme ile kamu çalışanları için Whatspapp ve Telegram uygulamaları resmen yasaklandı.
Kamu Personeli İçin Son Dakika Yasak Kararı Açıklandı! Devlet Memurlarına WhatsApp Yasağı Geldi

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapılan düzenleme ile kamu çalışanları için Whatspapp ve Telegram uygulamaları resmen yasaklandı. Devlet memurları ve kamu personelleri için kurumsal işlemlerde yabancı uygulamalar yasaklanırken yerli uygulamaların kullanımı zorunlu hale getirildi. Detaylar haberimizde....

Kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren bir karar alındı.



Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından alınan karar kapsamında bundan sonra kamu personellerinin kurum içerisindeki yazışmalarında Telegram ve Whatsapp uygulamaları kullanmaları resmen yasaklanmış oldu.



KURUM İÇERİSİNDE YAPILACAK OLAN YAZIŞMALARDA YERLİ VE MİLLİ UYGULAMALAR KULLANILACAK



Yayımlanan yeni karar kapsamında son dönemde Amerika ile Çin'i karşı karşıya getiren bilgi sızdırılması için sosyal medya uygulamalarının kullanıldığı iddiaları sonrasında yerli uygulamaların kullanımı zorunlu hale getirildi.



Açıklanan karar kapsamında “Kurumun kendine ait bir haberleşme uygulaması yoksa mesajlaşma amacıyla sunucuları yurt içinde bulunan yerli ve milli uygulamalar tercih edilmelidir. Mevzuatta kodlu veya kriptolu haberleşmeye yetkilendirilmiş kurumlar tarafından geliştirilen yerli mobil uygulamalar hariç olmak üzere mobil uygulamalar üzerinden gizlilik dereceli veri paylaşımı ve haberleşme yapılmamalıdır” ifadeleri ile memurların kurum içi yazışmalarını yabancı uygulamalarla yapması yasaklandı.



Devlet memurları bu uygulamaları cep telefonlarına indirebilecek ve özel hayatlarında kullanmaya devam edebilecek ancak kurum için mesajlaşmalar ve iş ile ilgili olan yazışmalar artık kesinlikle bu uygulamalar üzerinden yapılamayacak.



Yine devlet memurlarına özel bir anket uygulanacak ve her memurun sahip olduğu bilgilerin gizlilik seviyesi belirlenerek buna göre alınacak olan tedbirler arttırılacak.



Emlak365.com