Kemal Kılıçdaroğlu Son Anket Sonuçlarını Açıkladı: Görünce Gözlerime İnanamadım, AK Parti'ye Oy Verenlerde Bu Vebale Ortaktır!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son dönemde yaşanan gelişmeleri değerlendirerek hükümeti çok sert bir şekilde eleştirdi.
Kemal Kılıçdaroğlu Son Anket Sonuçlarını Açıkladı: Görünce Gözlerime İnanamadım, AK Parti'ye Oy Verenlerde Bu Vebale Ortaktır!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son dönemde yaşanan gelişmeleri değerlendirerek hükümeti çok sert bir şekilde eleştirdi. Son anket sonuçları hakkında da değerlendirmede bulunan Başkan Kılıçdaroğlu gözlerine inanamadığını belirterek, hükümetin 18 yıllık süre zarfında tefecilere 178 milyar dolar faiz ödediğini iddia etti. Detaylar haberimizde...

Dün partisinin meclis toplantısında konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.



KEMAL KILIÇDAROĞLU "SON ANKET SONUÇLARI GELDİ, GÖZLERİME İNANAMADIM! MECLİSE GÜVEN YÜZDE 1.2"



Hükümetin 18 yıldır Londra'da bulunan tefecilerden borç para aldığını idida eden Kemal Kılıçdaroğlu "Bu kadar parayı saçıyorsanız, o parada alın teriniz yoktur. Her taraftan borç alıyorsunuz, ilerde sizi yönetmeye kalkarlar. 83 milyonu Londra'daki bir tefeciye teslim ettiniz. 'Borç alan emir alır' diyordu, aynen öyle oldu.



178 milyar dolar ödediler 18 yılda Londra'daki tefecilere. Bu ana para değil, ödedikleri faiz. Bu parayla ikinci bir Türkiye inşa edersiniz. Milyonlarca insan 'geçinemiyoruz' diyor, geçinemezsin, senin alın terinin yarısı Londra'daki tefecilere gidiyor.



Vatandaşların TBMM'ye güveni yüzde 1,2. Çok acı bir tablo. Bu Meclis Cumhuriyeti kuran Meclis'ti. Bunun sorumlusu kim? Eğer rüşvet alan adamı milletvekili yaparsan, bakan yaparsan, yolsuzluklar alır başını giderse bu Meclis bu konuma gelir" sözleri ile çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.



KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ELEŞTİRİSİ: İNSANLAR GÜNDE 39 LİRA İLE GEÇİNMEK ZORUNDA BIRAKILDI!



Kısa çalışma ödeneği konusunda da eleştirilerde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu pandemi döneminde hükümete çözüm önerileri sunduklarını ancak bunlardan hiçbirinin dikkate alınmadığını belirterek işyerleri kapatılan ya da zorunlu izne çıkarılan 3,5 milyon kişiye kısa çalışma ödeneği adı altında ödenen paraları da eleştirdi.



İnsanların günlük 39 lira ile geçinmek zorunda bırakıldıklarını belirten Kılıçdaroğlu "İktidardaki partilere oy veren seçmenlere sesleniyorum. Bu ülkede çocuklar açlıktan ölüyorsa, bir çocuk bile gece yatağa aç giriyorsa bunun vebaline iktidardaki partilere oy verenler de ortaktır" sözleri ile AK Partiye oy verenlerin de bu vebale ortak olduklarını belirterek çok konuşulacak bir çıkışa imza atmış oldu.



Emlak365.com