Kurban Bayramında Maske Takmanın Zorunlu Olduğu İller! Listeye Yeni Şehirler Eklendi

Kurban bayramı öncesi 3 şehrin valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında, maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu bildirildi.
Kurban Bayramında Maske Takmanın Zorunlu Olduğu İller! Listeye Yeni Şehirler Eklendi

Kurban bayramı öncesi 3 şehrin valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında, maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu bildirildi. Bu şehrin de listeye eklenmesiyle başta İstanbul, İzmir ve Ankara olmak üzere çok sayıda şehirde maskesiz sokağa çıkmak yasak oldu. tüm bu illerin listesi haberimizde.

Koronavirüs salgınının etkileri henüz geçmiş değil. İkinci dalga endişesi devam ederken bir yandan hükümet bir yandan Sağlık Bakanlığı bir yandan da valilikler ek önlemler almaya devam ediyor.



Bu alanda atılan son adım ise 3 şehrin valiliğinden geldi. Hatay, Adana ve Kırıkkale Valiliğinden gün içerisinde yapılan açıklamalarda Kurban Bayramı sürecinde kent genelinde maske takılmasının zorunlu olduğu duyuruldu.



3 ŞEHİRDE DAHA MASKE TAKILMASI ZORUNLU OLDU



Türkiye'de ve tüm dünyada yaz aylarının gelmesinin ardından başlayan ikinci dalga endişesi uzmanları korkutmaya devam ediyor.



Özellikle kalabalık ortamların ve sosyal hayatın yeniden başlamasıyla inmeyen vaka sayıları yeniden yükselmeye başladı. Bu alanda başta yerel yönetimler ve Sağlık Bakanlığı ek tedbirler almaya başladı. Bu tedbirlerin en önemlisi olan maske kullanımı ise daha yaygın hale getirilmeye amaçlanıyor.



Pandemi sürecinin ilk aşamasının ardından başlayan süreç itibariyle çok sayıda yasaklanan maskesiz sokağa çıkma yasağına yeni iller dahil oldu. İşte bu kapsamda oluşan son liste.



* Adana, Adıyaman, Ankara, İstanbul, Bursa, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Giresun, Iğdır, Isparta, İzmir,



* Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Osmaniye, Ordu, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak, Bitlis, Çanakkale, Bingöl, Çankırı, Niğde ve Sinop.,



Emlak365.com