Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Okulların Açılış Tarihi İle Alakalı Açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, son günlerin en büyük tartışma konusu haline gelen okulların açılmasına yönelik sosyal medyadan bilgilendirmede bulundu.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Okulların Açılış Tarihi İle Alakalı Açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, son günlerin en büyük tartışma konusu haline gelen okulların açılmasına yönelik sosyal medyadan bilgilendirmede bulundu. Bakan Selçuk koronavirüs tedbirlerine işaret ederek vatandaşların kendilerine yardımcı olmaları için önlemlere uymalarını istedi.

Türkiye'de koronavirüs sürecinde okullarde eğitim ciddi anlamda aksama yaşadı. Okullarda önce eğitime ara verilmiş ve ardından da uzaktan eğitime geçiş yapılarak eğitim ve öğretim yılı tamamlanmıştı. Şimdi ise okulların yeni eğitim ve öğretim yılı için ne zaman açılacağı büyük bir merak konusu oldu.



OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?



Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların açılacağı tarih ile alakalı olarak net bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak planlamaların 31 Ağustos'a göre yapıldığı sıkça yetkili isimler tarafından dile getirildi.



Ağustos ayına girilmesine rağmen ne Milli Eğitim Bakanlığı ne de Bakan Ziya Selçuk okulların açılacağı tarihi net bir şekilde duyurmadı. Koronavirüs salgınının son dönemlerde giderek etkisini arttırması nedeniyle okulların açılmasına yönelik ciddi bir endişe yaşanmaya başlandı.



BİLİM KURULU OKULLARIN AÇILMASINI RİSKLİ BULUYOR



Bilim Kurulu üyeleri yapılan hazırlıklarla okulların açılmasının imkansız olduğunu dile getirirken alınan tedbirleri de yetersiz bulduklarını ifade etmeye başladılar. Bilim Kurulu'nun en yetkin bilim adamlarından olan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan geçtiğimiz günlerde sınıflarda sıralar arasında 1 metrelik mesafe bırakılmasına yönelik planlamayla alakalı olarak, “1 metre mesafe oldukça yetersiz. Hem de maskeçıkararak öğrenciler sıralara oturacaklar. Bu mesafe en az 2 metre olmalı. Okulların açılmasını yeniden düşünmemiz lazım.” demişti.



ZİYA SELÇUK'TAN OKULLARIN AÇILMASINA YÖNELİK UYARI



Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bugünn sosyal medyadan bir açıklama yaparak vatandaşları okulların açılması ile alakalı olarak uyardı. Bakan Selçuk, “Maskesiz sokağa çıkmak, sosyal mesafeyi hiçe saymak ve diğer tüm tedbirlere umursamaz olmak okullar açılmasın demektir. 18 milyon öğrencimizin sorumluluğu tüm vatandaşlarımızdadir. Tedbirleri alalım ve okulları da en kısa zamanda açalım.” dedi.



Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Okulların Açılış Tarihi İle Alakalı Açıklama!



Emlak365.com