Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Okulların Açılış Tarihi Hakkında Genelge! Okullar Ne Zaman Açılacak?

Türkiye'de koronavirüs sürecinde okulların kapanması ve uzaktan eğitime geçilmesinin ardından milyonlarca öğrenci eğitimlerini evlerinden tamamlamak zorunda kalmışlardı.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Okulların Açılış Tarihi Hakkında Genelge! Okullar Ne Zaman Açılacak?

Türkiye'de koronavirüs sürecinde okulların kapanması ve uzaktan eğitime geçilmesinin ardından milyonlarca öğrenci eğitimlerini evlerinden tamamlamak zorunda kalmışlardı. Yeni eğitim ve öğretim yılında okulların ne zaman açıkalacağına dair ise büyük bir merak yaşanıyor. Milli Eğitin Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamaları okulların açılış tarihi hakkında fikir verirken son yayınlanan bakanlık genelgesi ile okulların açılış tarihi netleşmeye başladı.

Türkiye'de koronavirüs sürecinin başlamasıyla beraber okullar tatil edilmiş ve ardından uzaktan eğitimle yıl tamamlanmıştı. Şu anda tatil yapan milyonlarca öğrenci ve onların velileri okulların ne zaman açılacağını merak etmeye devam ediyor. Şu ana kadar okulların açıklaması ile alakalı olarak net bir açıklama yapılmazken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamaları ve bakanlık genelgesi ile okulların açılış tarihi ile alakalı fikir edinilmeye başlandı.



OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK



Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk okulların açılış tarihi ile alakalı olarak geçtiğimiz günlerde, “Okullar ne zaman açılacak sorusuna şu anda net cevap vermek çok zor. 31 Ağustos'ta okulların açılmasını planlıyoruz ancak bunu bir temenni olarak değerlendirmek gerekir. Sağlıklı bir ortam oluşursa okulları bu tarihte açabiliriz.” demişti.



MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI GENELGE YAYIMLADI



Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu genelgede ise okulların açılış tarihi ile alakalı olarak yine 31 Ağustos tarihi verildi. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı için öğretmenlerin mesleki çalışmalarının 24 Ağustos'ta başlayacağı bu genelge ile bildirilmişti. Birinci dönemin ise31 Ağustos'ta başlayarak 22 Ocak'ta biteceği belirtilmişti.



SAĞLIK BAKANLIĞI VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ORTAK ÇALIŞMA YAPIYOR



Okulların açılması ile alakalı olaran Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ortaklaşa bir çalışma gerçekleştiriyor. Ancak şu ana kadar net bir açıklama yapılmazken 31 Ağustos tarihini her iki bakanlığın da hedef olarak belirlediği ifade ediliyor.



Emlak365.com