Milyonlar Bunu Merak Ediyor! Kurban Bayramı'nda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber çok sayıda vatandaş Kurban Bayramı süresince koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağını merak etmeye başladılar.
Milyonlar Bunu Merak Ediyor! Kurban Bayramı'nda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber çok sayıda vatandaş Kurban Bayramı süresince koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağını merak etmeye başladılar. 31 Temmuz'da başlayacak olan Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı kararı alındı mı? Kurban Bayramı ne zaman?

Türkiye'de koronavirüs salgını nedeniyle ilgili süreçte sokağa çıkma yasaları vatandaşların hayat biçimi haline gelmişti. Eon olarak Ramazan Bayramı'nda bayram süresince vatandaşların birbirleriyle temas etmesini önlemek ve salgına yayılma alanı oluşturmamak üzere 81 ilde sokağa çıkma yasağı ilan edilip uygulamaya sokulmuştu. Peki Kurban Bayramı'nda da aynı uygulama yapılacak mı?



KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?



Kurban Bayramı 31 Temmuz 2020 Cuma günü başlayacak. Vatandaşlar koronavirüs tedbirleri kapsamında ilk defa bir Kurban Bayramı geçirecekler. Sağlık Bakanlığüı ve Bilim Kurulu tavsiyeleri ile hareket edilecek olan bayram süresince uygulanacak genel kurullar henüz belirlenmedi. Kurban Bayramı 3 Ağustos 2020 günü sona erecek. Bu süre içerisinde vatandaşlar bayram heyecanlarını yaşayacaklar.



KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?



Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı ile alakalı olarak henüz resmi makamlardan bir açıklama yapılmadı. Ancak hem bayram hem de konunun ekonomik boyutu sebebiyle sokağa çıkma yasağı kararı alınması beklenmiyor.



Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olması durumunda kurban kesmek veya kestirmek isteyecek olan olan vatandaşlar ciddi sıkıntılar çekecekler. Bu durumdan kurban satışları da etkilenecek. Önceden satın alınan kurbanların sokağa çıkma yasağı durumunda kesimi olmaması yeni mağduriyetleri doğuracak. Ayrıca turizm sektörü de sokağa çıkma yasağı kararı alınırsa çok olumsuz etkilenecek. Bu nedenle Kurban Bayramı'nda çok olağanüstü durumlar olmadığı müddetçe sokağa çıkma yasağı kararının alınmasına ihtimal verilmiyor.



Emlak365.com