Muharrem İnce Parti Kurarsa AK Parti'den, CHP'den MHP'den ve İYİ Parti'den Yüzde Kaç Oy Alır?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhurbaşkanı Adayı olarak yarışan ve yüzde 30 bandında bir oy alan Muharrem İnce'nin parti kuracağı iddia ediliyor.
Muharrem İnce Parti Kurarsa AK Parti'den, CHP'den MHP'den ve İYİ Parti'den Yüzde Kaç Oy Alır?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Cumhurbaşkanı Adayı olarak yarışan ve yüzde 30 bandında bir oy alan Muharrem İnce'nin parti kuracağı iddia ediliyor. Peki Muharrem İnce parti kurarsa hangi parti'den yüzde kaç oy alır? Bu soruya yönelik yapılan ilk anket araştırmasının sonuçları paylaşıldı.

Siyasi gündemin en hareketli konu başlığı son dönemlerde Muharrem İnce'nin parti kuracağı iddiaları.



Muharrem İnce bu iddialara ilişkin sosyal medya hesabından iki farklı paylaşımda bulunarak yanıt verdi. Önümüzdeki dönemde parti kurması beklenen Muharrem İnce için ilk anket çalışması da yapıldı. Bu anket çalışmasında, Muharrem İnce'nin parti kurması durumunda hangi partiden yüzde kaç oy alacağına ilişkin tahminler yer aldı.



MUHARREM İNCE PARTİ KURARSA YÜZDE KAÇ OY ALIR?



Muharrem İnce'nin parti kurmasına ilişkin ilk çalışma Ada Araştırma'dan geldi. Anket şirketi Ada Araştırma, son anketinde İnce'nin siyasi partilerden oy alma potansiyelini değerlendirdi. Katılımcılara, Muharrem İnce'nin parti kurması durumunda o partiye oy verir misiniz? sorusu yöneltildi.



Bu araştırma sonucunda ise Muharrem İnce'ye en büyük destek Cumhuriyet Halk Partisi seçmeninden geldi.



Yapılan araştırmada; 24 Haziran 2018 seçimlerinde CHP'ye oy verenlerin yüzde 30'u Muharrem İnce'nin yeni partisine oy verebileceğini açıkladı. Yüzde 28'lik bir oran ise belki oy veririm dedi. Diğer partiler arasında en önemli ikinci destek HDP kanadından 9.3 oranla gelirken son seçimlerde İYİ Parti'ye oy veren yüzde 7.4'lük kesim İnce'ye oy verebileceğini açıkladı. 2018 seçimlerinde AK Parti'ye oy verenlerden yüzde 2.4'lük bir destek çıkarken yüzde 7.4'lük bir kesim de belki oy veririm cevabını verdi.



İşte O Tablo



Muharrem İnce Parti Kurarsa AK Parti'den, CHP'den MHP'den ve İYİ Parti'den Yüzde Kaç Oy Alır?



Emlak365.com