Parti Kurma Hazırlığı Yapan Muharrem İnce'ye Anket Şoku! Son Anketten Yüzde Kaç Oyu Çıktı?

Türk siyasetinde Muharrem İnce'nin yeni bir parti kuracağı iddiası geçtiğimiz hafta gündeme bomba gibi düşmüştü.
Parti Kurma Hazırlığı Yapan Muharrem İnce'ye Anket Şoku! Son Anketten Yüzde Kaç Oyu Çıktı?

Türk siyasetinde Muharrem İnce'nin yeni bir parti kuracağı iddiası geçtiğimiz hafta gündeme bomba gibi düşmüştü. ORC Araştırma Şirketi bu iddia üzerine bir anket çalışması yaptı. “Muharrem İnce parti kurarsa oy verir misiniz?” sorusunun sorulduğu anket çalışmasının sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

Türkiye'de siyaset gündemeine geçtiğimiz hafta CHP'nin önemli isimlerinden olan Muharrem İnce'nin siyasi bir parti kurarak yeni bir siyasi hareket başlatacağı iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu iddialar Muharrem İnce tarafından da kısmen doğrulanırken net bir açıklama bu hafta içerisinde gerçekleştirileceği belirtildi.



MUHARREM İNCE İÇİN ANKET ÇALIŞMASI



Türk siyasetinin yeni tartışma konusu olan Muharrem İnce'nin kuracağı siyasi partiye vatandaşların ilgi gösterip göstermeyeceği anket şirketlerinin en önemli gündemi haline geldi. ORC Araştırma Şirketi de bu yönede bir çalışma yaparak vatandaşların konu hakkında ne düşündükleri ve Muharrem İnce'nin siyasi parti kurma çalışmalarına destek verip vermediklerini belirlemeye çalıştı.



VATANDAŞ MUHARREM İNCE'NİN PARTİSİNE OY VERİR Mİ?



ORC Araştırma Şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre 6-8 Ağustos tarihleri arasında Türkiye'de 41 ilde toplamda 4120 kişi ile bir ankat çalışması yapıldı. Anketekatılan vatandaşlara Muharrem İnce parti kursa oy verir misiniz sorusu soruldu.



ANKET SONUÇLARI AÇIKLANDI



Yapılan anketin sonuçlarını ORC Araştırma Şirketi sosyal medya aracılığı ile kamuoyuna duyurdu. Buna göre Muharrem İnce'nin parti kurması durumunda vatandaşların sadece yüzde 4,1'i oy vereceklerini belirttiler. Muharrem İnce'nin partisine oy vermeyeceklerini söyleyenlerin oranı ise yüzde 89.5 oldu. Ankete karasızım cevabı verenler ise yüzde 6,4 olarak açıklandı.



Parti Kurma Hazırlığı Yapan Muharrem İnce'ye Anket Şoku! Son Anketten Yüzde Kaç Oyu Çıktı?



Emlak365.com