Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı Sonrasında Açıkladı! Kurban Bayramı'nda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?

Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı kısıtlaması olacak mı? Bayrama çok kısa bir süre kala Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı Sonrasında Açıkladı! Kurban Bayramı'nda Sokağa Çıkma Yasağı Olacak Mı?

Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı kısıtlaması olacak mı? Bayrama çok kısa bir süre kala Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı ile alakalı olarak da açıklama yapan Bakan Koca, kararı illerdeki kurulların vereceğini söyledi.

Kurban Bayramı'na çok kısa bir süre kala Türkiye'de bayram süresince sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı ile alakalı olarak önemli bir gelişme yaşandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında Koronavirüs Bilim Kurulu bir toplantı yaparak Kurban Bayramı'nda alınması gereken koronavirüs tedbirlerini kararlaştırdılar.



SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA AÇIKLAMA YAPTI!



Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Kurban Bayramı süresince dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Bakan Koca, “Hayvan satış alanlarında olabildiğince kısa durulmalıdır. El sıkışarak pazarlık işlemi kesinlikle yapılmamalıdır. 65 yaş üzeri vatandaşlarının kurban satış yerlerine gitmemelidirler. Kurban kesimi en az katılımla gerçekleştirilmeli. Maske, sosyal mesafe ve temizliğe dikkat edilmeli.” dedi.



BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?



Sokağa çıkma yasağı ile alaklı olarak da konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Biz sokağa çıkma yasağı kararı alınmalıdır şeklinde bir tavsiyede bulunmuyoruz. Ancak kısıtlama kararlarını iller kendi içinde alabilirler. Koronavirüs vaka sayıları ciddi oranda artış gösteren illerdekurullar bu şekilde karar alarak uygulamaya sokabilirler.” ifadelerini kullandı.



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarına göre Kurban Bayramı süresince koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı olmayacak. Ancak bazıillerde bu yönde karar alınma ihtimali olsa da bunun da olmayacağı belirtildi. Sokağa çıkma yasağı yerine kontrollü sosyal yaşama ağırlık verilecek.



Emlak365.com