Sakarya Fabrika Patlaması Son Durum: 4 İşçi Hayatını Kaybetti 97 İşçi Yaralı, Kayıp İşçiler Var

Sakarya'da gün içinde havai fişek patlamasında meydana gelen patlamada yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.
Sakarya Fabrika Patlaması Son Durum: 4 İşçi Hayatını Kaybetti 97 İşçi Yaralı, Kayıp İşçiler Var

Sakarya'da gün içinde havai fişek patlamasında meydana gelen patlamada yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yapılan son resmi açıklamada hayatını kaybeden işçi sayısı ile birlikte yaralı ve halen kayıp durumda olan işçi sayısına dair de detaylar paylaşıldı. İşte yaşanan patlamaya dair açıklanan son dakika gelişmeleri.

Gün içersinde Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde yer alan bir havai fişek fabrikasında büyük bir patlama meydana geldi.



Yaşanan acı olayın hemen ardından ise fabrikada yangın başladı. Aktif olan ve içerisinde çok sayıda işçinin bulunduğu fabrikada malesef can kaybı yaşandı. Konuya ilişkin son detaylar ise Sakarya Valisi Yıldırım ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı.



4 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ 97 İŞÇİ YARALANDI



Öğleden önce büyük bir gürültüyle meydana gelen patlama sesi Sakarya'nın yanı Düzce'de de duyuldu. Patlamanın ardından büyük bir duman tabakasının kapladığı bölgede yangında çıktı. Patlamanın şiddetiyle fabrikanın yakınında bulunan bazı binaların camları kırıldı. Çevrede bulunan evlerde yaşayanlar büyük korku yaşadı. Çok sayıda itfaiye ekini ile ambulansın sevk edildiği bölgede bulunan vatandaşlarda oradan uzaklaştırıldı. Yangın için başlatılan müdahale sırasında da fabrikada havai fişekler patlamaya devam etti.



Hayatını Kaybeden İşçilere İlişkin Resmi Açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Geldi.



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapmış olduğu konuşmasında fabrikada yaşanan patlamaların detaytlarına dair şu bilgileri açıkladı.



“Hendek’te olan patlama sebebiyle geldik. Daha önce burada benzer şekilde iki patlamanın olduğunu biliyoruz. Hayatını kaybeden dört vatandaşımız oldu. 97 yaralımız nakledildi. 186 kişi çalışıyordu, 100’üne ulaştık 20’si işe gelmemişti”



Emlak365.com