Salgın Tedbirleri Sıkılaşıyor! Ceza Yememek için Maske Takılması Gereken Şehirlerin Sayısı Artıyor

Haftasonu öncesi bir valilik daha yayımladığı bir duyuru ile il genelinde maske kullanımının zorunlu olduğunu duyurdu.
Salgın Tedbirleri Sıkılaşıyor! Ceza Yememek için Maske Takılması Gereken Şehirlerin Sayısı Artıyor

Haftasonu öncesi bir valilik daha yayımladığı bir duyuru ile il genelinde maske kullanımının zorunlu olduğunu duyurdu. Bu duyuru ile maske takılması zorunlu olan illerin sayısı 50'ye ulaştı. İşte haftasonu öncesi sıkılaşan koronavirüs tedbirleri ve maske takılması zorunlu olan illerin listesi.

Türkiye genelinde maske takılması zorunlu olan şehirlerin sayısı artmaya devam ediyor.



Normalleşme sürecinin ilk günlerinden itibaren valilikler almış oldukları kararlar ile il genelinde maske kullanımlarının zorunluğu olduğunu duyurdular. Bu duyurular vaka sayısı artan şehirlerin de eklenmesiyle çoğaldı.



MASKE TAKILMASI ZORUNLU OLAN ŞEHİRLERİN SAYISI ARTTI



Koronavirüs ile mücadele sürecinin ikinci aşamasında maske kullanımı hayati önem taşıyor.



Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere çok sayıda kurum bu alanda vatandaşlara sık sık uyarılarda bulunuyor. Vatandaşlara yapılan bu uyarılara ek olarak ise valilikler maske kullanımı zorunlu hale getiriyorlar. Eğer vatandaşlar maske kullanımına uymazlarsa haklarında cezai işlem uygulanıyor.



Maske kullanımı konusunda yapılan son duyuru ise Aksaray'dan geldi. Aksaray Valiliği yapmış olduğu bir basın açıklaması ile bundan sonraki süreçte kent genelinde maske kullanımının zorunlu olduğunu ve vatandaşların bu kurala uyması gerektiğini duyurdu.



MASKE KULLANIMININ ZORUNLU OLDUĞU TÜM İLLER



Maske kullanımına ilişkin Aksaray Valiliği'nden gelen açıklamaların ardından maske kullanımı zorunlu olan il sayısı 50'ye yükseldi. İşte o iller;



Adana, Adıyaman, Ankara, Aksaray, İstanbul, Bursa, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Hatay, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Osmaniye, Ordu, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Yalova, Zonguldak, Bitlis, Çanakkale, Bingöl, Çankırı, Ağrı, Niğde ve Kilis.



Emlak365.com