SGK Şikayet Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu da diğer devlet kurumlarında olduğu gibi şikayetleri belirli kanallar üzerinden kabul etmektedir. Peki, SGK Şikayet Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır, SGK şikayet hattı telefon numarası kaç, e devlet üzerinden nasıl şikayet edilir? Soruların yanıtları haberimizde...
SGK Şikayet Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu da diğer devlet kurumlarında olduğu gibi şikayetleri belirli kanallar üzerinden kabul etmektedir. Peki, SGK Şikayet Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır, SGK şikayet hattı telefon numarası kaç, e devlet üzerinden nasıl şikayet edilir? Soruların yanıtları haberimizde...

SGK şikayet sorgulama internet üzerinden e-devlet kullanılarak yapılabilir. Özellikle yapılan şikayet dava konusu olmuş ise e-devlet üzerinden açılan davaların takibi yapılabilir. SGK şikayet etme ve SGK şikayet sorgulama için ALO 170 hattı aranabilir. ALO 170 haftanın 7 günü 24 saat boyunca kesintisiz hizmet sunmaktadır.



E-Devlet Üzerinden SGK Şikayet Sorgulama



E-devlet üzerinden SGK şikayet sorgulaması yapılabilir. Bu amaçla izlenmesi gereken basamaklar şunlardır:



Öncelikle www.turkiye.gov.tr. Üzerinden e-devlet ana sayfasına giriş yapılır.



E-devlet ana sayfası üzerinden TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi girilerek siteye giriş yapılır.



Daha sonra site üzerindeki yönlendirmeler takip edilerek SGK şikayet sorgulama işlemi yapılır.



SGK Resmi Sitesinden SGK Şikayet Sorgulama



SGK resmi sitesi üzerinden şikayet evrakı takibi yapılabilir.



Bu amaçla izlenmesi gereken basamaklar şunlardır:



İlk önce https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakAarama internet adresi üzerinden SGK ana giriş sayfasına ulaşılır.



Bu sayfa üzerinden sorgulama yapmak isteyen kişi kendi TC kimlik numarasını yazar.



Daha sonra sorgulaması yapılacak evraka ait yıl bilgisi istenir.



İlgili belgeye ait yıl bilgisi girildikten sonra ‘’Evrak Ara’’ yazısına tıklanır.



Ekranda açılan sayfada ilgili yıla ait bütün resmi evrak dökümleri ve SGK şikayetlerinin ne durumda olduğuna dair bilgiler görüntülenir.



ALO 170 Üzerinden SGK Şikayet Sorgulama



ALO 170’ e telefon edilerek SGK şikayeti, SGK hakkında sorular, öneriler, eleştiriler, ihbarlar ve çeşitli müracaatlar ile talepler yapılabilir.



ALO 170 Hattı 15.11.2010’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi tarafından vatandaşın hizmetine sunulmuştur.



Bu hat üzerinden yapılan şikayetlerde, genellikle şikayet anında sonuçlandırılmaya çalışılır. Anında sonuçlandırılamayacak bir problem söz konusu olduğunda, şikayet konusu ile ilgili olmak üzer SGK’ya ulaşılır ve en geç 72 saat sonunda talepler ya da şikayetler cevaplanmış olur.



BİMER Üzerinden SGK Şikayet Sorgulama



BİMER üzerinden şikayet başvurusu ve yapılan şikayet sonucu sorgulaması yapılabilir. Bu amaçla BİMER Şikayet Sorgulama sayfası üzerinden araştırma yapılabildiği gibi Başbakanlık İletişim Merkezi ALO 150 numaralı hat üzerinden de SGK şikayet sorgulama yapılabilir. BİMER yapılan şikayetleri en geç 30 gün içinde sonuca ulaştırmakla yükümlüdür.



BİMER şikayet ve şikayet sorgulama yolları şunlardır:



BİMER ALO 150 üzerinden yapılan şikayetler aynı hattın tekrar aranması ve şikayetin durumunun sorgulanması ile takip edilebilir.



BİMER’e şikayette bulunmanın bir başka yolu da internet üzerinden şikayette bulunmaktır. Bu amaçla 2 yol kullanılabilir. Bu yollar şunlardır:



E-devlet üzerinden BİMER’ şikayette bulunma,



Başbakanlık İletişim Merkezi internet sayfası üzerinden şikayette bulunmaktır.



Her iki yolla da şikayet alındıktan sonra, şikayet eden kişiye bir başvuru numarası verilir. Bu başvuru numarası ile şikayet sorgulaması yukarıda bahsedilen BİMER ve/veya E-Devlet sayfaları üzerinden yapılabilir.



CİMER Resmi Web Sitesi Üzerinden SGK Şikayet Sorgulama



CİMER internet sitesinden şikayet sorgulama yapılabilir. Bu amaçla CİMER resmi web sitesine giriş yapılır. Ekranda açılan sayfadan hem şikayet edilebilir hem de şikayet sorgulaması yapılabilir.



CİMER web sayfası açıldığında sağ tarafta bulunan bölüm üzerinden şikayette bulunulacak ise ‘’Başvuru Yap’’ butonuna, şikayet sorgulaması yapılacak ise ‘’Başvuru Sorgula’’ butonuna tıklanır. Ekranda istenen bilgiler girildikten sonra sitedeki yönlendirmeler takip edilerek şikayet sorgulaması yapılır. CİMER ana ekranında istene bilgiler şunlardır:



Başvuru sahibinin TC Kimlik numarası,



Başvuru sahibinin adı,



Başvuru sahibinin soyadı,



Başvuru sahibinin annesinin evlenmeden önceki soyadının ilk ve son harfi,



Başvuru sahibinin cep telefonu numarasıdır.



Bu bilgiler tam ve doğru olarak girildikten sonra SGK şikayet sorgulama işlemi gerçekleştirilir.



Emlak365.com