SGK Tahlil Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK üzerinden çok sayıda işlem yapılabilmekte olup bunlardan en çok kullanılanlardan biri de Tahlil Sorgulama işlemi olarak öne çıkmaktadır. Peki, SGK Tahlil Sorgulama işlemi nereden, nasıl yapılır? MHRS İle SGK Tahlil Sorgulama detayları haberimizde...
SGK Tahlil Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK üzerinden çok sayıda işlem yapılabilmekte olup bunlardan en çok kullanılanlardan biri de Tahlil Sorgulama işlemi olarak öne çıkmaktadır. Peki, SGK Tahlil Sorgulama işlemi nereden, nasıl yapılır? MHRS İle SGK Tahlil Sorgulama detayları haberimizde...

SGK Tahlil sorgulaması en çok MHRS üzerinden yapılabiliyor. MHRS Merkezi hekim randevu sisteminin kısaltılmış kodlamasıdır. SGK tahlil sorgulama için internet üzerinden hangi yöntemler ile ve nasıl yararlanılacağını bu yazıda sizlere sunuyoruz.



MHRS İle SGK Tahlil Sorgulama



SGK tahlil sorgulaması için izlenmesi gereken basamaklar şunlardır:



Öncelikle www. hastanerandevu. gov.tr internet adresi kullanılarak MHRS sistemi ana sayfasına girilir.



Giriş sayfası üzerinden sorgulama yapmak isteyen kişi tercihine göre e-devlet sitesi üzerinden TC kimlik numarası ve E-devlet şifresi ile giriş yaparak tahlil sorgulaması yapabilir.



Giriş sayfası üzerinden yapılabilecek ikinci bir tercih seçeneği de ‘’Yeni Üye’’ yazısına tıklanarak, MHRS sistemine üye olunması ve tahlil sonuçlarını öğrenilmesidir.



Üye olma aşamasında kullanıcı tarafından bir şifre oluşturulur ve TC kimlik numarası ile MHRS sistemine giriş yapılabilir.



‘’MHRS Tahlil Sonucu Sorgulama İşlemi Merkezi Hekim Randevu Sistemi’’ girişinin tamamlanmasını takip eden aşamada hangi hastanede tahlil yaptırıldı ise o hastanenin adı seçilir ve üzerine tıklanır.



İlgili hastanenin sayfasına girilerek ‘’tahlil sonuçları’’ yazısı seçilir.



Randevu bilgileri ile sistemdeki işleme devam edilir ve SGK tahlil sorgulama işlemi tamamlanır.



Her hastane, tahlil sonucu sayfasına ulaşılabilmesi için farklı bilgiler isteyebilir. Örneğin bazı hastaneler TC kimlik numarası ve barkod bilgisi girişi talep ederler. Bu durumda ilgili hastaneye telefon edilerek, tahlil sonucu sorgulaması için gerekli bilgiler öğrenilmesinde yarar vardır.



MHRS Tahlil Sonucu İnternet Adresi



MHRS’den tahlil neticesi öğrenmek için kullanılabilecek diğer bir internet adresi şudur:



https://www. mhrs.gov.tr/ Vatandas/



E-Nabız İle SGK Tahlil Sorgulama



E-nabız yazılımından da tahliller sorgulanabiliyor. Bu işlem için siteye e-devlet şifresi ile kolayca giriş yapılabilir. E-Nabız’a giriş için iki yöntem kullanılabilir. Bu yöntemler şunlardır:



Yöntemlerin birincisi yukarıda anlatıldığı gibi e-devlet şifresi ile giriş yapılmasıdır.



E-devlet şifresi bulunmayan vatandaşlar ikinci yolu izleyebilirler. Bu amaçla sorgulama yapmak isteyen kişi aile hekimine cep telefonu numarasını kaydettirir. Daha sonra sorgulama için cep telefonuna gelen SMS bilgisini ilgili kutuya yazarak e-nabız sitesine giriş yapar. Bu SMS tek kullanımlık bir şifredir. Her giriş içn ayrı bir şifre istenmesi gereklidir.



Daha sonra e-nabız bölümünden tahlil sorgulama için şifre yazıldıktan sonra ekranda yer alan ‘’e-Nabız Sistemi kullanım koşullarını okudum’’ yazısı yanındaki onay kutucuğuna tıklanmalıdır.



SGK Tahlil Sorgulama ve Laboratuvar Sonucu Sorgulama



SGK laboratuvar sonucu sorgulaması için izlenmesi gereken basamaklar şunlardır:



Öncelikle http://95.0.144.96/abim/ HastaTetkikSonucSorgulam. aspx internet adresine giriş yapılır.



Daha sonra ekranda belirlenen kutucuklara TC Kimlik numarası ve kayıt numarası yazılır.



Kayıt numarası tahlil yaptıran vatandaşa devlet hastanesinin laboratuvar kaydı sırasında verilen bir numaradır.



Ekranda açılan sayfada sorgulama yapan vatandaşın laboratuvar tahlil sonuçları görüntülenir.



İstenirse bu sayfanın çıktısı alınabilir.



İnternet Üzerinden SGK Tahlil Sorgulama



İnternetten tahlil sorgulama için izlenmesi gereken basamaklar şunlardır:



İlk önce www. turkiye. gov.tr üzerinden e-devlet ana sayfasına giriş yapılır.



Daha sonra bu sayfada TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile kimlik doğrulama yapılarak e-devlet sitesine giriş yapılır. E-devlet şifresi olmayan vatandaşlar herhangi bir PTT şubesine şahsen gitmelidir. PTT şubesinde 2 TL ödeme yapıldıktan sonra başvuruda bulunan vatandaş kendisine özel e-devlet şifresini alabilir.



Ekranda açılan sayfada sağda bulunan ‘’Tahlillerim’’ yazısı üzerine tıklanır.



Ekranda açılan sayfada ilgili kişinin yaptırmış olduğu tüm tahlillerin sonuçlarına ulaşılır.



SGK tahlil sorgulama kapsamında internet üzerinden öğrenilebilecek bilgiler arasında EMAR sonuçları da bulunmaktadır. Bununla birlikte patoloji tahlil sonucuna internet üzerinden ulaşılamaz.



Emlak365.com