Usta Gazeteci Muharrem İnce Yeni Parti Kuracak Dedi, Partinin Adını ve Açıklanma Tarihini Duyurdu!

Cumhurbaşkanlığı Seçimi yarışında CHP adına seçime katılan ancak Recep Tayyip Erdoğan karşısında seçimi kaybeden Muharrem İnce daha sonra CHP yönetimi tarafında pasifize edildiğini iddia etmiş ve görüş ayrılıkları yaşamaya başlamıştı.
Usta Gazeteci Muharrem İnce Yeni Parti Kuracak Dedi, Partinin Adını ve Açıklanma Tarihini Duyurdu!

Cumhurbaşkanlığı Seçimi yarışında CHP adına seçime katılan ancak Recep Tayyip Erdoğan karşısında seçimi kaybeden Muharrem İnce daha sonra CHP yönetimi tarafında pasifize edildiğini iddia etmiş ve görüş ayrılıkları yaşamaya başlamıştı. Konu hakkında bir yazı kaleme alan Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer, Muharrem İnce yeni bir parti mi kuracak sorusuna yanıt verdi ve gündeme bomba gibi düştü.

CHP Başkanlığı için aday olan ancak kaybeden, sonrasında ise CHP yönetimi tarafından Cumhurbaşkanı Adayı gösterilen Muharrem İnce seçimi Recep Tayyip Erdoğan karşısında kaybetmişti.



MUHARREM İNCE YENİ PARTİ Mİ KURACAK?



Konu hakkında yeni açıklama Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer tarafından yapıldı. Bayer yapmış olduğu açıklamasında Muharrem İnce'nin yeni bir parti kurma hazırlığında olduğunu iddia etti.



İddia siyaset kulislerine bomba gibi düşerken uzun süredir Muharrem İnce'nin yeni bir parti kurmaya çalıştığı konuşmaları resmiyet kazanmış oldu. Usta Gazeteci yapmış olduğu haber ile Muharrem İnce'nin partis kuracağını duyurdu.



Bayer yapmış olduğu açıklama "İnce’ye yakın bir isim ‘partinin kuruluşunun 15 Eylül’de açıklanacağını’ söyledi. Partinin kuruluşunun Hakkâri’de ilan edileceği de bir başka bilgi olarak belirtiliyor.CHP’den ‘dışlanmış, küstürülmüş, tepkili’ bazı isimlerin parti kuruluşunda yer alacağı belirtilirken, geçmişte İnce’nin yanında yer alan bazı isimlerin de İnce ile hareket edeceği açık açık ifade ediliyor.



“Nasıl bir parti” sorusuna şu cevap verildi: “Atatürkçü, laik, ortanın solu, milli değerlere bağlı bir parti... CHP’nin yapamadıklarını yapacak bir parti... Üç-beş oy için kendi ideolojisinden ödün vermeyen Atatürkçü bir parti.." sözleri ile yanıt verdi.



Bayer İnce ve ekibinin yeni parti hazırlıklarını tamamladığını, yeni parti kurma kararının ise 15 Eylül 2020 tarihinde ilan edileceğini belirterek yeni partinin isminin ise Ulusal Parti olacağını iddia etti. Partinin kurulma kararının ise Hakkari'den ilan edileceği iddiası yine verilen bilgiler arasında yer aldı.



İddiaların doğruluğunu ise ilerleyen günler gösterecek...



Emlak365.com