Yüz Binlerce Vatandaşın Beklediği Zam Yapıldı! Evde Bakım Maaşı Kaç Lira Oldu?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye'de engelli vatandaşların bakımını üstlenen ailelere verilen Evde Bakım Maaşı ile alakalı öneml bir gelişme yaşandı.
Yüz Binlerce Vatandaşın Beklediği Zam Yapıldı! Evde Bakım Maaşı Kaç Lira Oldu?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Türkiye'de engelli vatandaşların bakımını üstlenen ailelere verilen Evde Bakım Maaşı ile alakalı öneml bir gelişme yaşandı. Memur maaşı katsayısına bağlanan Evde Bakım Maaşı tutarına zam yapıldı. Temmuz 2020 Evde Bakım Maaşı kaç lira oldu?

Türkiye'de engelli vatandaşların bakımlarının daha iyi şartlarda yapılabilmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen şartları taşıyan ailelere Evde Bakım Maaşı ödemesi yapılıyor. Engelli bir aile üyesinin bakımını üstlenen haneler her ay bu maaşı alabiliyorlar.



EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ LİRA OLDU?



Evde Bakım Maaşı tutarlarına Temmuz 2020'de zam yapıldı. Memur maaş katsayısına bağlanan Evde Bakım Maaşı, memur maaşlarına gelen zamla beraber arttırıldı. Buna göre bu aydan itibaren Evde Bakım Parası 1.460 TL'den 1544 TL'ye yükseltildi. Temmuz ödemeleri kısa bir süre sonra başlayacak olan Evde Bakım Maaşı tutarları 1.544 TL olarak ödenecek.



EVDE BAKIM MAAŞI ŞARTLARI NELERDİR?



Engelli vatandaşların kimseye muhtaç olmaması için verilen evde bakım maaşları ile bu vatandaşların bakımlarına özen gösterilmesi amaçlanıyor. Kendi evlerinde veya bir akrabalarının evinde bakılan engelli vatandaşlar için devlet tarafından bakımı üstlenen aileye her ay yardımda bulunuluyor. Bu yardımı alabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Bakımı yapılan engelli vatandaşın en az yüzde 50 oranında engeli bulunduğu tam teşekküllü bir hastaneden sağlık kurulu raporuyla ispat edilmeli. Bu raporda ise ağır engelli notuna yer verilmeli. Evde Bakım Maaşı için başvuracak ailenin hane geliri belirli bir oranda olmalı.



Yüz Binlerce Vatandaşın Beklediği Zam Yapıldı! Evde Bakım Maaşı Kaç Lira Oldu?



EVDE BAKIM MAAŞI TEMMUZ ÖDEMELERİ BAŞLADI MI?



Evde Bakım Maaşı Temmuz ödemeleri ile alakalı olarak henüz bir bilgi bulunmuyor. Ancak zammın yeni yapılması ve genelde her ayın 10'u ile 20'si arasında il il ödeme gerçekleştirilmesi nedeniyle ödemelerin gelecek haftadan itibaren başlaması bekleniyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bu konuda ilerleyen günlerde bilgilendirme yapması bekleniyor.



Emlak365.com