10.000 TL'si Olan Varsa Dedi Devam Etti Gram Altın 2021 Sonunda 800 TL'ye Yükselebilir

Altın almak isteyenler, altın yatırımı yapacaklar için yeni bir analiz geldi. Yılsonu fiyatlarına dair yapılan değerlendirmede gram altının 650 TL olacağı bu rakamın 800 TL'ye çıkabileceği bildirildi.
10.000 TL'si Olan Varsa Dedi Devam Etti Gram Altın 2021 Sonunda 800 TL'ye Yükselebilir

Altın fiyatlarının yaşadığı hareketlenme gözlerin yeniden yatırımın en güvenli limanı gösterilen altına çevrilmesine neden oldu.

Küresel piyasalarda hareketlenen ons altın fiyatlarına yurtiçi dolar hareketleri eklendi. Gram altın ise kısa süre öncesine kadar tarihi seviyeleri gördü. Altının sert yükselmesi bundan sonrası için merak konusu oldu.

GRAM ALTIN YILSONUNDA 650 TL OLACAK İDDİASI

Yeni Akit'te yer alan habere göre; Araştırmacı yazar ve stratejist Haluk Özdil altın fiyatlarının son haftalarda ki hareketini analiz etti.

Araştırmacı yazar ve stratejist Haluk Özdil kendisine ait sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak altının gelecekteki seyrini yorumladı. Özdil değerledirmelerinde gram altının 2021 yılı sonunda ne kadar olacağını açıkladı. Yılsonu için tahmini açıklayan Özdil, bu noktada özel bir durum olduğunu işaret etti ve Türkiye'nin Suriye Operasyonu ihtimalini ele aldı.

10.000 TL'si Olan Varsa Dedi Devam Etti Gram Altın 2021 Sonunda 800 TL'ye Yükselebilir

2021 yılı sonunda altının ne kadar olacağına ilişkin Haluk Özdil "Benim ölçüm, yıl sonu itibariyle altının gramı 650 TL olacak. Ancak burada bir sorun var. Türkiye, Suriye’de bir operasyona girerse, güvenliğimiz açısından böyle bir adım olursa, iç siyasette bir takım şeyler olursa altın o zaman rekor üstüne rekor kırar." ifadelerini kullandı.

REKOR ÜSTÜNE REKORLA 800 TL OLUR

Türkiye'nin Suriye'ye yeni operasyon düzenlemesi durumunda altın fiyatlarının daha da yükselebileceğini ifade eden Araştırmacı yazar ve stratejist Haluk Özdil altının gram fiyatının 800 TL olabileceğini bildirdi.

Haluk Özdil altının çıkabileceği seviyeye dair konuşmasının sonunda "Yani 800’leri bile görebilir. Harekatın altına yansıması zayıf ama etkisi olacaktır. Sabredip yatırım yapanlar için büyük para, bu yükselişler... Bu iş analiz işidir. Nokta atışı tavsiye veriyorum. Paranız erimesin diye diyorum. Kenarda mesela varsa 10 bin lira paranız erimesin diye kullanmak gerek" analizine yer verdi.

10.000 TL'si Olan Varsa Dedi Devam Etti Gram Altın 2021 Sonunda 800 TL'ye Yükselebilir

GRAM ALTIN 552 TL BANDINDA

Altın fiyatlarında oluşan son rakamlara bakıldığında küresel piyasalarda ons altın 1803 Dolar ile 1804 Dolar bandı arasında yer alıyor. Gram altın ise 552 TL bandında yer alıyor.

EDİTÖR NOTU: Altın fiyatlarında dair yapılan değerlendirme, analiz ve tahminler haber amacıyla paylaşılmıştır. Asla yatırım tavsiyesi içermez.