1420 TL İşsizlik Maaşına İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar

İşsizlik maaşına hangi bankalar kredi veriyor? İşsizlik maaşı ödemelerine kaç TL kredi çekilir? 1420 TL işsizlik maaşına 10.000 TL kredi ödeme planı ve banka banka liste.
1420 TL İşsizlik Maaşına İhtiyaç Kredisi Veren Bankalar

Pandemi sürecinde normalleşme döneminin başlamasının ardından çok sayıda firma işçi çıkarmak zorunda kaldı. Yeni eğitim dönemi öncesinde işinden olan personeller ise işsizlik maaşı alıyorlar. Peki işsizlik maaşı ödemesi alan vatandaşlar ihtiyaç kredisi kullanabilirler mi? İşte o detaylar.

İŞSİZLİK MAAŞINA İHTİYAÇ KREDİSİ

İşsizlik maaşı ödemeleri İŞKUR tarafından her ay düzenli ödenir. Ödeme yapılan prim sürecine göre 6 ay, 8 ay yada 10 ay olarak ödenen maaş tutarı ise kişinin işten ayrılmadan önce brüt maaşına göre belirlenir. İşsizlik maaşı ödemeleri 2021 yılında en az 1420 TL en fazla ise 2840 TL olarak ödenir. Ödemeler en düşük asgari ücretle çalışırken işsiz kalan vatandaşlara 1420 TL olarak ödenir.

6 ay yada 10 ay boyunca işsizlik maaşı alacak olan vatandaşların ihtiyaç kredisi kullanımları bankalara bağlıdır. Bazı bankalar kredi tutarına 36 ay vadeli bir kredi sağlasa da bazı bankalar sadece ödeme alınacak süre zarfına göre kısa vadeli kredi olanağı sağlar. İşsizlik maaşı ödemelerinde ihtiyaç kredisi limiti ise kişinin kredi risk puanına göre ve mal varlığı yada ek teminat göstermesine göre değişir.

İŞSİZLİK MAAŞINA KREDİ VEREN BANKALAR

Çoğu banka işsizlik maaşı alanlara belli bir limitte de olsa ihtiyaç kredisi sağlar. Genel olarak işsizlik maaşına kredi veren bankalar şöyle sıralanır.

İNG Bank

Şekerbank

Denizbank

Fibabanka

TEB

Yapı Kredi Bankası

Ziraat Bankası

Aktifbank

Vakıfbank

NE KADAR KREDİ KULLANILIR?

İşsizlik maaşı ödemelerine sağlanan kredi limitleri düşük tutarlı olabilir. Bankalar 3.000 TL, 5.000 TL veya 10.000 TL'lik seçenekler sunabilirler. Daha yüksek limitli kredi kullanımları ise şartlara bağladır. Yaşanan evde ikinci bir gelirin olması, ev araba gibi ek teminat sayılacak bir gayrimenkullerin olması yada kefil gösterimi kredi limitinin daha da artmasına neden olabilir.

İŞSİZLİK MAAŞI KREDİSİ İÇİN ŞARTLAR NELER?

Bankalar işsizlik maaşı üzerine kredi kullanmak isteyecek müşterilerinden 18 yaşından büyük olması gerekmektedir, verilen tutarın, kredi taksitlerini karşılamaya yetecek seviyede olması, kredi puanın yüksek olması koşullarının da sağlanmasını isterler. Kredi çekecekler bankaların işsizlik maaşına kredi taleplerine ek koşullar talep edebileceğini de göz önünde bulundurmalılar.