1915 Çanakkale Köprüsü ile Şehirler Arası Ulaşım Rotası Yeniden Belirlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde açılışı yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü, şehirler arası ulaşım rotasını değiştirdi.
1915 Çanakkale Köprüsü ile Şehirler Arası Ulaşım Rotası Yeniden Belirlendi

1915 Çanakkale Köprüsü, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Köprü şehirler arası yolcu taşımacılığında rotayı yeniden belirledi. Otobüs firmalarının yeni gözdesi olan köprü otobüs firmalarının da en çok tercih ettiği güzergah oldu. Metro, Kamil Koç, Pamukkale, Truva, Efetur, Nilüfer, Vatan, İstanbul Seyahat, İstanbul Kalesi ve Uludağ gibi Marmara ve Ege'ye taşımacılık yapan firmalar, 1915 Çanakkale Köprüsü'nü kullanmaya başladı. Firmalar, Avrupa Yakası ve Esenler'den kalkan otobüslerin, köprü açılmadan önceki güzergaha göre 2 saat ve 200 kilometre tasarruf ettirdiğini açıkladı.

1915 Çanakkale Köprüsü ile Şehirler Arası Ulaşım Rotası Yeniden Belirlendi

TATİL BELDELERİ İÇİN DE ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ KULLANILIYOR
İzmir, Muğla, Balıkesir, Kütahya, Isparta, Aydın, Denizli, Manisa, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Ayvalık, Cunda, Bozcaada, Gökçeada, Edremit, Erdek, Akçay, Burhaniye gibi tatil beldelerinin 1915 Çanakkale Köprüsü güzergahı nedeniyle daha fazla tercih edilmesi bekleniyor. Popüler tatil merkezlerinden olan Çeşme, Kaş, Bodrum, Şirince, Fethiye, Efes, Antik Kenti gibi popüler tatil beldelerine gidişlerde de yine köprü kullanılıyor.

KÖPRÜ GEÇİŞ ÜCRETİ BAZI FİRMALAR TARAFINDAN BİLETLERE YANSITILMADI
Turizm firmaları, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün kullanılmaya başlanması ile bilet fiyatlarında da değişiklik olduğunu, bazı firmaların köprü geçiş ücretini biletlere yansıttığını, bazı firmaların ise şimdilik yansıtmadığını açıkladı. Köprünün yolculara maliyeti 50 TL oldu. Malkara güzergahından giderken 138 TL ödeyen otobüsler, köprüden geçişlerde 450 TL ödüyor. Bir otobüs için toplam maliyet 588 TL oluyor.

Emlak365.com