İş arayanlar mutlaka baksın! Maaşlar 200 bin TL'ye çıktı bu meslek resmen ALTIN değerinde

İşsizlikle mücadele devam ederken iş arayanlar tarafından incelenen ilanlara da her geçen gün yenisi eklenmeye devam ediyor. Bu çerçevede 200 bin TL maaşla iş kapıları aralanırken bu mesleğin altın değerinde olduğu ortaya çıktı.
İş arayanlar mutlaka baksın! Maaşlar 200 bin TL'ye çıktı bu meslek resmen ALTIN değerinde

İşsizlik sorunlarına ilişkin çözüm arayışları devam ederken yayımlanan ilanlar da iş arayanlar tarafından merakla sorgulanıyor. İşsiz kalmak istemeyenler araştırmalarına devam ederken yayımlanan ilanlarda iş arayışında olanlar için önemli bir alternatif oluşturuyor.

Son olarak açıklanan bir iş kolunda maaşların 200 bin liraya kadar çıktığı bildirilirken inşaat sektörüne son yıllarda işçi sıkıntısının damga vurduğu öğrenildi. "Sektörde iş çok ama işçi bulamıyoruz" diyen Ankara İnşaatçılar Derneği (AYİDER) Başkan Yardımcısı Ahmet Erkutoğlu Kule vinç operatörlerine 200 bin TL maaş verdiklerini söyledi. Bu çerçevede kule vinç operatörlerinin mesleklerinin altın değerinde olduğu belirtilirken maaşlara ilişkin detaylı bir açıklamaya yer verildi.

MAAŞLAR 200 BİN TL'YE ÇIKTI

AYİDER Başkan Yardımcısı Erkutoğlu, şantiye şeflerine 50 bin TL, kule vinç operatörlerine ise 200 bin TL maaş verildiğini söyledi. Düz işçilerin günlük 2 bin TL, aylık ise 100 bin TL kazandığını belirten Erkutoğlu, şap ustalarının da günlük 2 bin TL yevmiyeyle çalıştığını ve bulmakta zorlandıklarını kaydetti.

is-arayanlar-mutlaka-baksin-maaslar-200-bin-tlye-cikti-bu-meslek-resmen-altin-degerin.jpg

Eleman sıkıntısının nedenlerini sıralayan Erkutoğlu, meslek okulları sayısının azalması ve teşvikin olmamasını söyledi. Avrupa'daki eğitim sistemini örnek almamız gerektiğini vurgulayan Erkutoğlu, "Neredeyse her ilde özel üniversite var. Meslek okullarını çoğaltmamız gerekir" dedi. Sektör temsilcileri, beklenen büyük İstanbul depremine de dikkat çekti.

duyan-isyan-ediyor-hicbir-is-yapmadan-ayda-200-bin-tl-maas-aliyorlar-uvk7.webp

Kentsel dönüşümün bir an önce hızlanması gerektiğini, ancak eleman sıkıntısının bu konuda engel teşkil ettiğini vurguladı. Erkutoğlu bir deprem olduğunda vinç ve kepçe operatörü gerekeceğini belirterek "Onları nerede bulacağız?" diye sordu.

İstihdam ve yetiştirme konusunda çalışmaların yapılması beklenirken konuyla ilgili olarak yetkililerden çalışma bekleniyor.

Emlak365.com