Hane başı 1.500 TL ödeme yapılacak! Devlet ihtiyaç sahipleri için başvuruları başlattı

Aile Bakanlığı ihtiyaç sahibi hanelere güzel haberi verdi. Aktarılan son habere göre belirtilen şartları sağlayan hanelere aylık olarak 1.500 TL tutarında ödeme yapılacak. Peki, ödemelerden kimler yararlanabilecek, başvuru şartları neler?
Hane başı 1.500 TL ödeme yapılacak! Devlet ihtiyaç sahipleri için başvuruları başlattı

Devlet, belirtilen şartları taşıyan tüm hanelere destek ödemelerini düzenli olarak yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Aile Bakanlığı yaptığı açıklamasında hane başına 1.500 TL tutarın da ödeme yapılacağı ifade edildi.

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU

Başvuruda bulunmak isteyenler için başvuru şartları tek tek açıklandı. Bakanlığı sitesinden aktarılan son habere göre terör olaylarından etkilenen kişilerin acil durum kapsamında belirlenen ihtiyaçlarını karşılamak için ödeme yapılacağı belirtildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Yardımları Terör olaylarından etkilenen kişilerin acil durum kapsamında gıda, giyim, yol, eğitim ve barınma gibi ihtiyaçlarına yönelik olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılan yardımlardır”

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuruların Aile Bakanlığı’na ya da en yakın SYD Vakfı şubelerine yapılabileceği belirtildi. Yapılan açıklamada terör zararı yardımlarının ikamet ettiği yerde terör olaylarından etkilenen vatandaşlar ile terör olaylarından dolayı göç etmek zorunda kalan vatandaşların faydalanabileceği belirtildi. Başvuruda bulunmak isteyenler için sadece kimlik belgesinin yeterli olacağının da altı çizildi. Ödemelerin süresi belli olmamakla birlikte azami olarak 1.500 TL tutarında ödeme yapılacağı belirtildi.

Yukarıda ifade edilen tüm şartları taşıyan 18 yaş üstü aile bireylerinin tamamının başvurabileceği de gelen bilgiler arasında. Yardıma ilişkin ayrıntılı bilgi almak isteyenler en yakın SYD Vakfı şubelerine başvurabilecek.