2022 AGİ Zammı Belli Oldu mu? AGİ Asgari Ücretten Ayrı mı Veriliyor?

Asgari ücret zammı merakla beklenirken 2022 yılı AGİ zammı da merak konusu oldu. AGİ zammı belli oldu mu? Asgari ücretten ayrı bir ödeme mi yapılacak?
2022 AGİ Zammı Belli Oldu mu? AGİ Asgari Ücretten Ayrı mı Veriliyor?

Milyonlarca kişi son zamanların gündemi olan asgari ücret görüşmelerine kilitlenmiş durumda. Henüz açıklanmış bir rakam bulunmuyor ancak gündemi etkileyen ve dikkat çeken bazı rakamlar vatandaşı heyecanlandırmaya devam ediyor.

Asgari ücret görüşmelerinin 3. Toplantısı yapıldı ancak verilmiş bir karar olmadığı belirtildi. Asgari ücret neredeyse tüm çalışanların maaşlarını dolaylı ya da doğrudan etkileyecek. Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından AGİ ücretleri de belli olacak. 2021 yılına bakıldığı zaman AGİ zammı yüzde 21,56 olarak açıklanmıştı.

YENİ MAAŞLAR İÇİN GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından konu hakkında bir açıklama yapıldı. İşçi ve işverenleri temsil eden ve hükümet temsilcilerinin de aralarında bulunduğu komisyon görüşmelere devam ediyor. Son toplantı için geri sayım başladı. Son toplantının Pazartesi günü yapılması bekleniyor.

Toplantının tamamlanmasının ardından milyonlarca kişiyi etkileyecek olan asgari ücret zammı ve net rakamlar açıklanmış olacak. Geçtiğimiz yıl zamlı maaşlar Şubat ayında vatandaşın hesaplarına yansımış ve ortaya çıkan fark ödenmişti.

AGİ ÜCRETLERİ ASGARİ ÜCRETE DAHİL Mİ EDİLİYOR?

2022 AGİ Zammı Belli Oldu mu? AGİ Asgari Ücretten Ayrı mı Veriliyor?

AGİ ücretleri şimdilerde bekar bir işçi için 268,319 lira olarak net olarak ödeniyor. Bunun üzerine evli ve çocuklu olan çalışanlara verilen AGİ ücretleri de değişiklik gösteriyor. Ancak AGİ ödemeleri maaştan ayrı bir ödeme olarak verilmiyor. Oran belirlendikten sonra asgari ücrete dahil edilerek aylık olarak yapılıyor.

Özel sektörde bazı şirketler çalışanlarına insiyatife bağlı olarak AGİ ödemelerini ayrı olarak da yapabiliyor. AGİ ücretlerinin de Pazartesi günü yapılacak olan son asgari ücret toplantısından sonra belli olması bekleniyor. Gelen üst üste zamlar sonrasında vatandaşın asgari ücret ve AGİ beklentisi yüksek. Gözler asgari ücret tespit komisyonundan çıkacak karara çevrildi.

Genel Yayın Yönetmeni