2022 Faiz Depremiyle Başladı! En Uygun Faizle İhtiyaç, Taşıt, Konut Kredisi Veren Bankaların Listesi!

Bankalarda 2022 yılının girmesiyle beraber kredi faizlerinde değişimler yapılmaya başlandı. En uygun faizli konut, taşıt ve ihtiyaç kredisini hangi bankalar veriyor? Banka banka kredi faizleri...
2022 Faiz Depremiyle Başladı! En Uygun Faizle İhtiyaç, Taşıt, Konut Kredisi Veren Bankaların Listesi!

Türkiye'de vatandaşların kredi ihtiyacı her zaman yüksek seviyede olmuştur. Ancak son dönemlerde bozulan ekonomik göstergeler ve pahalılaşan hayat ile diğer etkenlerden dolayı kredi taleplerinde çok yüksek oranda artışlar meydana geldi. Kredi taleplerinde artışlar olmasına rağmen vatandaşlar bu dönemde yüksek kredi faizi sorunu ile baş etmek zorunda kalıyorlar.

KREDİ FAİZLERİNDE İNDİRİM OLUR MU?

Merkez Bankası'nın faiz politikası gereği faiz indirimleri yapması henüz kredi faizlerine yansımadı. Hatta kamu bankalarının konut kredisi kampanyaları hariç olmak üzere kredi faizleri çılgın bir şekilde arttı. Merkez Bankası'nın faiz indirimlerinin piyasa karşılığı olmadığı değerlendirmesini yapan uzmanlar bankaların kredi faizlerindeki yüksekliği öngürülemez finansal durum ile açıkladılar. Dolayısıyla kredi faizlerinde bir süre daha herhangi bir indirim beklenmiyor.

KONUT, TAŞIT, İHTİYAÇ KREDİSİ GÜNCEL FAİZLERİ

Bankaların kredi faizlerinde yüksek oranlar ortaya koyması ise ihtiyaç sahibi vatandaşların kredi kullanmaları halinde yüksek faizlerle karşılaşmalarına neden oluyor. Bundan dolayı da ihtiyaç kredisi, konut kredisi ve taşıt kredisi maliyetleri ciddi oranda arttı. Ancak yine de yüksek faize aldırış etmeden kredi kullanmak isteyen vatandaşlar bankaların son kredi faizlerini araştırıyorlar. İşte bankaların Ocak 2021 konut, taşıt, ihtiyaç kredisi faizleri...

EN UYGUN FAİZLE İHTİYAÇ KREDİSİ VEREN BANKALAR

En uygun faizle ihtiyaç kredisi veren bankalar listesinde faizleri arttırmalarına rağmen kamu bankaları yer almaya devam ediyorlar. Ziraat Bankası faiz artırımı yapmadan aylık yüzde 1,55 faizle ihtiyaç kredisi verirken bu faiz oranı şu anda piyasadaki en düşük faizli ihtiyaç kredisi faizi oluyor. Halkbank ise ihtiyaç kredisi faizinde artırım yoluna giderek yüzde 1,71 oranla ihtiyaç kredisi vermeye başladı. Vakıfbank ise ihtiyaç kredisi faizini aylık yüzde 1,91'e yükseltti. Özel bankaların ihtiyaç kredisi faiz oranları ise yüzde 2'nin üzerinde yer alıyor. Bu yüksek maliyetten dolayı da pek tercih edilmiyorlar.

2022 Faiz Depremiyle Başladı! En Uygun Faizle İhtiyaç, Taşıt, Konut Kredisi Veren Bankaların Listesi!

DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ KAMPANYALARI

Konut kredisi kampanyalarında en düşük faizler yine kamu bankaları tarafından vatandaşlara veriliyor. Kamu bankalarının konut kredisinde düzenledikleri özel kampanya devam ediyor. Bu kapsamda müşteriler kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'tan aylık yüzde 1,20 faizle konut kredisi çekebiliyorlar. Özel bankaların konut kredisi faizleri ise yüksek maliyetler içeriyor. İş Bankası aylık yüzde 1,75, Anadolubank aylık yüzde 1,85 ve Denizbank aylık 1,91 faizle konut kredisi vererek en düşük faizle konut kredisi veren özel bankalar oldular.

2022 Faiz Depremiyle Başladı! En Uygun Faizle İhtiyaç, Taşıt, Konut Kredisi Veren Bankaların Listesi!

UYGUN FAİZLİ TAŞIT KREDİSİ KAMPANYALARI

Uygun daizli taşıt kredisi kampanyalarında yine kamu bankalarının çok ciddi bir ağırlığı bulunuyor. Vakıfbank müşterileri aylık yüzde 1,50, Ziraat Bankası ve Halkbank müşterileri ise aylık yüzde 1,59 faizle taşıt kredisi çekebiliyorlar. Uy düşük faizli taşıt kredisi veren özel banka ise aylık yüzde 1,75 faizle İş Bankası oldu.