2022 Ramazan Bayramı Emekli Bayram İkramiyeleri Ne Zaman, Hangi Gün Ödenecek, Zam Yapılacak Mı?

Emekli bayram ikramiyesi ödeme günleri merak konusu oldu. Emeklilere Ramazan Bayramı öncesinde bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Emekli bayram ikramiyelerine zam yapılacak mı, ne kadar olacak?
2022 Ramazan Bayramı Emekli Bayram İkramiyeleri Ne Zaman, Hangi Gün Ödenecek, Zam Yapılacak Mı?

Türkiye'de emekli vatandaşlar bugünlerde emekli bayram ikramiyelerine dair ödeme günlerini araştırmaya devam ediyorlar. Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman hangi gün ödenecek? Emekli bayram ikramiyelerine zam yapılacak mı? Emekli bayram ikramiyeleri Ramazan Bayramı öncesi kaç TL olarak ödenecek? Emekli bayram ikramiyeleri hakkında son gelişmeler neler?

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emekli bayram ikramiyelerinin ödeme tarihleri emekli vatandaşlarca araştırılıyor. Şu ana kadar bayram ikramiyelerinin ne zaman ödeneceğine dair resmi bir açıklama yapılmadı. 2022 yılında Ramazan Bayramı 2 Mayıs'ta başlayacak. Dolayısıyla bu tarihten önce emekli bayram ikramiyelerinin ödemelerinin yapılması gerekecek. Kulislerden gelen bilgilere göre emekli bayram ikramiyeleri Nisan ayının son haftasında emekli vatandaşların banka hesaplarına yatırılacak. Ancak net tarihler resmi olarak henüz belli olmadı.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM YAPILACAK MI?

Emekliş bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak merak edilen bir konu da bu ödemelere zam yapılıp yapılmayacağı oluyor. İlk defa 2018 yılında ödenmeye başlanan emekli bayram ikramiyeleri 1.000 TL olarak belirlenmişti. ANcak bu ikramiyelere ne şekilde zam yapılacağı hala daha bir sisteme bağlanılmadı. 2021 yılında Kurban Bayramı öncesine kadar emekliler bayram ikramiyelerini 1.000 TL olarka almaya devam ettiler. Kurban Bayramı için ödenen emekli bayram ikramiyelerine ise 100 TL zam yapılıp 1.100 TL'ye çıkarılmıştı.

2022 emekli bayram ikramiyeleri için zam yapılıp yapılmayacağı resmi olarak açıklanmadı. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklileri enflasyona karşı ezdirmeyeceklerini söylemesi emekli bayram ikramiyelerinde zam umudunu arttırdı. Lakin bu bayram ikramiyeleri ile alakalı olarak zam konusu netlik kazanmamasına rağmen kulislerden çeşitli bilgiler gelmeye başladı.

Bu bilgilere göre Ramazan Bayramı öncesinde emekli bayram ikramiyelerine zam yapılacak. Bu zammın da yüzde 36 olan bir önceki yılın enflasyon rakamı ile ilişkilendirileceği ve yapılacak yuvarlamalarla emekli bayram ikramiyelerinin 1.500 TL'ye çıkarılacağı konuşuluyor. Burada zam kararı tamamen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onay vermesi durumunda emekliler zamlı bayram ikramiyesi alacaklar. Zamma onay çıkmaması halinde ise emekli bayram ikramiyeleri yine 1.100 TL olarak ödenmeye devam edilecek.

Emlak365.com