3600 Ek Gösterge Son Dakika: Ne Zaman Yürürlüğe Girecek Belli Oldu!

Meclis ne zaman açılacak belli oldu. Meclisin açılması ile gündeme ilk gelmesi beklenen konulardan biri de 3600 ek gösterge olarak öne çıkıyor.
3600 Ek Gösterge Son Dakika: Ne Zaman Yürürlüğe Girecek Belli Oldu!

Milyonlarca kişi ve ailesinin beklemiş olduğu 3600 ek gösterge için Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması bekleniyordu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un başkanlık yapacağı açılış töreni sonrasında meclis büyük bir hızla beklenen kanun tekliflerini ve düzenlemeleri gündeme alacak.

Bunlar arasında en önemlilerinden biri de 3600 ek gösterge olarak öne çıkıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından seçim vaadi olarak verilen ancak aradan geçen uzun süreye rağmen bir türlü çıkarılamayan ek gösterge hakkında son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından verilmişti.

MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK, TBMM NE ZAMAN AÇILIYOR 2021?

Meclis yaz döneminde belirlenen program dahilinde tatile girmişti. Meclisin açılacağı tarih belli oldu. TBMM açılış tarihi 1 Ekim 2021 olarak duyuruldu. Meclisin 27. dönem 5. yasama yılı açılışı 1 Ekim tarihinde yapılacak. Meclisin açılması ile Türkiye'nin geleceğini belirleyecek olan seçim yasasının yanı sıra 3600 ek gösterge ve sosyal medya düzenlemesi de gündeme gelecek.

Milli Gazete yazarı Muhammed Vefa tarafından yapılan habere göre AK Parti ve MHP’nin üzerinde çalıştığı Seçim ve Siyasi Partiler Yasası meclisin açılması ile beraber gündeme ilk gelecek konu olacak. Ardından ise yıl sona ermeden 3600 ek gösterge gündeme alınacak ve Çalışma Bakanı Bilgin'in vermiş olduğu söz yerine getirilecek. Beklenen yasal düzenlemenin oldukça tartışmaları geçeceği beklenirken bu nedenle meclisin tüm elektronik sisteminin yenilendiği ve oy verme işleminin elektronik olarak gerçekleştirileceği belirtiliyor.