3600 Ek Göstergeye Otomatik İntibak Düzenlemesi! Tüm Emeklileri Kapsıyor

Milyonlarca kişinin merakla beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinde yeni bir gelişme yaşandı. 3600 ek göstergeye otomatik intibak düzenlemesi geliyor.
3600 Ek Göstergeye Otomatik İntibak Düzenlemesi! Tüm Emeklileri Kapsıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek göstergeye ilişkin düzenlemenin 2022 yılının ilk 6 ayında Meclis'e intikal edeceğini daha önce duyurmuştu. Düzenlemenin Meclis'ten geçerek yasalaşması halinde, emekli öğretmenlerin aylıklarında 900 liraya varan bir artış yaşanacak.

Bakan Bilgin, çalışanların emekli olduktan sonra maaşlarında büyük bir azalma yaşadıklarını ve çalışan ile emekli arasındaki ücret farkının çok fazla olduğunun altını çizerek, 3600 ek gösterge ile bu sorunların giderileceğini açıkladı. Bakanlıkta çalışamaları tamamlanan düzenlemenin süreçlerinin mayıs-haziran ayları arasında sonuçlanacağı ve bu yıl içerisinde yürürlüğe gireceğini müjdeledi.

ÖĞRETMEN TAZMİNATI ARTACAK

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan TBMM Komisyon Başkanı Emrullah İşler, şu anki sistemde 75 bin 669 uzman öğretmenin yer aldığını ve uzman öğretmenlerin 339 lira tazminat aldığını belirtti.

3600 ek gösterge kanununun çıkması halinde şu an 339 lira olan tazminat ücreti 1.017 liraya yükselecek. İşler, emeklilerin bu konuda farklı bir kategoride bulunduğunu ve şu an 411.118 emekli öğretmenin yasa yürürlüğe girdiğinde maaşlarının 884 lira artacağını ifade etti.

3600 Ek Göstergeye Otomatik İntibak Düzenlemesi! Tüm Emeklileri Kapsıyor

OTOMATİK İNTİBAK DÜZENLEMESİ GELİYOR

Sosyal Güvenlik Kurulu Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Ertüzün, komisyonda yaptığı konuşmada 3600 ek göstergenın yasalaşması halinde maaş artışlarının nasıl olacağına ilişkin bilgi verdi.

Ertüzün, düzenlemenin aylıklarda bir artışa neden olması halinde, ''Otomatik intibak'' sistemini devreye alacaklarını ve böylece diğer emeklilerin de bu artıştan yararlanabileceklerini belirtti. Personelin vefat etmiş olması halinde de hak sahibi dul ve yetimler için de derece itibarıyla aynı haklar geçerli olacak.