400.000 TL'lik Evi 250.000 TL'ye Alın! İşte Yüzde 40 İndirim Sağlayacak Yöntemler

Kendi evini almak isteyenler maliyetleri farklı yöntemlerle düşürme imkanına sahipler. Yüzde 40'a varan daha düşük maliyetle ev almak isteyenler için kullanılabilecek o yöntemler.
400.000 TL'lik Evi 250.000 TL'ye Alın! İşte Yüzde 40 İndirim Sağlayacak Yöntemler

İnşaat sektöründe yaşanan maliyet artışları çok büyük sorunlara neden oluyor. Demir fiyatlarının son yıllarda hızla yükselişi son olarak çimento fiyatlarının yüzde 200'ün üzerinde zam alması doğrudan emlak sektörünü hedef alıyor.

KONUT SEKTÖRÜNDE MALİYETLER SÜREKLİ ARTIYOR

İnşaat sektöründe pandemi ile birlikte çok yükselen maliyetler konut fiyatlarının çok yükselmesine neden oldu. Türkiye'de konut sektöründe yaşanan fiyat artışları ise her yıl katlanarak devam etti. Öyle ki bir İngiliz araştırma şirketi tarafından dünyada 100'den fazla şehir için gerçekleştirilen bir araştırmada en fazla konut fiyat artışı yaşanan şehirlerin başında Türkiye'nin 3 büyük kenti geliyor. İzmir ve Ankara listede ilk sırada bulunurken İstanbul ise dördüncü sırada yer aldı. Konut fiyatlarında yaşanan artışların ardından ise vatandaşlar doğrudan alım yerine ek seçenekleri araştırıyorlar.

DAHA UCUZ KONUT ALMA YÖNTEMLERİ VAR MI?

Konut alımlarında vatandaşların değerlendirebileceği farklı seçenekler mevcut. Söz konusu seçenekler ev alma planı olanlar için fiyatların yüzde 10 ile yüzde 40 arasında inmesini sağlayabilir. Ancak planlama ve araştırma çok üyi yapılmalıdır.

1-) Kamu kurumlarının lojman satışlarında daha uygun fiyatlarla ev alabilirsiniz.

2-) Bankaların kendilerine ait evlerin satışı hem indirimli hemde düşük faizli kredi seçeneğiyle satılır. Eylül ayında en düşük oran yüzde 0.69 olarak uygulanır.

3-) İcra kapsamında satılık olan evler.

4-) Temelden, projeden ev almak . Yüzde 40 hatta bazı durumlarda yarı yarıya fiyat indirimi sağlayabilir.

5-) Sıfır daire alacaklar için anlaşmalı konut projelerinden ev almak. Bu sayede bankalardan çok düşük faizle kredi kullanılabilir.

TEMELDEN EV ALIMLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Temelden ev alımları maliyet konusunda çok büyük avantajlar sunabiliyor. Ancak dikkat edilmesi gereken çok sayıda konu başlığı bulunuyor. Öyle ki vatandaşların en fazla mağdur olduğu satış şeklinin başında bu yöntem geliyor.

Öncelikle yapılması gereken ilk adım kapsamlı bir sözleşme imzalanması. Sözleşmede teslim tarihi başta olmak üzere tüm ayrıntılar tek tek bildirilmeli. Ayrıca evin projesinin yanında evde kullanılacak malzemeler ve markaları sözleşmede yer almalı. Projenin süreci, tapu teslimi, diğer tüm ayrıntılar gerekirse bu alanda uzman isimlerle belirlenmeli ve sözleşme bu şekilde hazırlanmalı.