5.000 TL Ev Eşyası Yardımı! Kasım 2021 Başvuruları Alınıyor

Aile Bakanlığı ev eşyası yardımı sağlıyor. Aile Bakanlığı'nın yanında ayrıca kaymakamlıklar ve belediyelerinde ev eşyası konusunda destekleri bulunuyor.
5.000 TL Ev Eşyası Yardımı! Kasım 2021 Başvuruları Alınıyor

Aile Bakanlığı'nın ev eşyası yardımı ile belediye, valilik, kaymakamlık gibi kurumların ev eşyası yardımları arasında fark bulunuyor. 5.000 TL limitle sağlanan ev eşyası yardımı almak için sağlanması gereken şartlar ile birlikte diğer kurumların taleplerini araştırdık.

EV EŞYASI YARDIMI - BAKANLIK BAŞVURULARI

Aile Bakanlığı'nın sağladığı tarafından sağlanan ev eşyası yardımında üst rakam 2021 yılı 5.000 TL olarak olarak uygulanır. Bakanlık ev eşyası yardımını doğal afet gibi nedenlerden dolayı mağdur olan vatandaşlara sağlıyor. Sel, yangın, su baskını, deprem gibi durumlarda bakanlıktan yardım alanabilir.

Ancak sosyal yardımlar kapsamında bakanlığın ailelere barınma desteği de bulunuyor. Barınma yardımları ihtiyaç sahibi olan ailelere sağlanır. Barınma yardımlarının kimlere verildiğine ilişkin Aile Bakanlığı kapsamlı bir açıklamada bulundu.

Aile Bakanlığı barınma yardımlarına dair açıklamasında "Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır." bilgilerini verdi.

Bakanlıktan eşya yardımı almak isteyenler kendi ilçe ve il sosyal yardımlaşma vakıflarına başvuru yapabilirler.

KAYMAKAMLIK - VALİLİK - BELEDİYE GİBİ KURUMLARIN EŞYA YARDIMI

İhtiyaç sahibi konumda olan vatandaşlar için kaymakamlıkların ve belediyelerin ayrı ayrı yardım programları oluyor. Zor durumda olan, sosyal güvencesi bulunmayan, aylık düzenli geliri olmayan vatandaşların yaşadıkları ev kötü durumdaysa ev eşyası yardımı alabilirler.

Kaymakamlıklar ve belediyeler ev eşyası yardımını nakit destek olarak sağlayabilirler.

Vatandaşlar ev eşyası yardımı yada nakit destek için başvuruları kendi yaşadıkları ilçe belediye veya ilçe kaymakamlığa ayrı ayrı yapılabilir. Bunun dışında büyük şehirlerde il büyükşehir belediye başkanlığına da yardım başvuru yapılabilri.