1 Kasım itibariyle 81 ilde başlayacak! İnternet üzerinden ilan verenler aman dikkat

İkinci el konut ve otomobil fiyatlarında görülen fahiş artışların ardından Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından ilan siteleri için geçilen yeni uygulamadan bahsedildi.
1 Kasım itibariyle 81 ilde başlayacak! İnternet üzerinden ilan verenler aman dikkat

Son dönemde fahiş fiyatlar nedeni ile sıkıntılı dönemlerin yaşanmasının ardından Ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından internet üzerinden yapılan satışlar konusunda yeni bir dönemin başladığına değinildi. İlan sitelerinden yapılan otomobil ve konut satışlarında fahiş fiyatların önlenmesi için çalışmalara 1 Kasım'dan itibaren başlanacağı ifade edildi.

1 KASIM İTİBARİYLE BAŞLIYOR!

Fahiş fiyatlar hakkında yapılan düzenleme kapsamında bakanlık tarafından duyurulan yeni güncelleme ile birlikte ilanlarda birinci elden daha yüksek fiyatlı ikinci el satış fiyatlarının yazılamayacağı öğrenildi. Bu kapsamda daha pek çok stok konusunda da değinildi. Bu kapsamda Bakan Bolat tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

"İlanlarda birinci elden daha yüksek ikinci el satış fiyatı yazamayacaklarını getirdik. Son olarak da 31 Ağustos’ta emlak piyasası ve oto piyasasında sahte ilanlar yoluyla fiyatları şişirme çalışması içinde olan uygulamalara karşı ilan sitelerini sorumlu tutan yönetmelik değişikliği yaptık. 2 ay süre verdik 1 Kasım’da uygulanmaya başlayacak. Burada amacımız piyasanın denetlenmesi, adil, istikrarlı bir şekilde satışların alışların düzene gelmesi.

Bir de baktık ki stoklar ortaya çıktı. 3 ay 6 ay sonrasına araç gelebilir denilirken şimdi 3 saat. 24 saat sonrasına araç teslim ediliyor. Bunlar güzle gelişmeler. Fiyatlarda köpük kalktı. İkinci elde fiyatlarda yüzde 15’e varan düşüşler var. Bu devam edecek, birinci el sıfır araçlarda da yüzde 10-20'ler arasında kampanyalarla indirimler yapılıyor, rekabet başladı.

Otomotiv piyasası kampanyalar anlamında önemli bir dönem. Piyasanın normale dönmesi alıcılar için de satıcılar için de artık anormal uygulamaların ortadan kalkmasını başarmak önemliydi. Biz bunu başardık. Amacımız piyasaların regüle olması, düzenli işlemesi."

EMLAKÇILAR ARASINDA DA SEVİNÇLE KARŞILANDI!

Otomotiv sektöründe büyük yankı uyandırmayı başaran bu ilan düzenlemesinin fahiş kira fiyatlarında da uygulanması açısından ise "Kiralar konusu Adalet Bakanlığı’mız, arz yönünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, vergisel olarak da Hazine ve Maliye Bakanlığımızın birlikte çalıştığı bir konu. Aynen oto ve emlak fiyatlarında olduğu gibi maalesef ilan siteleri, kayıt dışı emlakçılık yapan, vergi ödemeyen kişilerin fiyatı şişirdiklerini görüyoruz. İlan uygulamamız emlakçılar arasında da sevinçle karşılandı." ifadeleri ile yapılan düzenlemelerden bahsedildi.