İlk evim konut kredisinde son dakika! 1,20 faizli 15 yıl vadeli konut kredisi

İLK EVİM KONUT KREDİSİ: 1.20 Faizli, 15 yıl vadeli konut kredisi kampanyası! İlk evim kredisi çıktı mı, başvuru nasıl yapılır?
İlk evim konut kredisinde son dakika! 1,20 faizli 15 yıl vadeli konut kredisi

İlk kez ev alacaklar için konut kredisi kampanyası gündemde yer alırken merak edilen sorulara da yanıt aranıyor. Konut fiyatlarının artması ve kredi faizlerinin yükselmesi ile beraber ev sahibi olmak isteyenler hayallerini ertelemek zorunda kalırken konut satışlarının azalması ile beraber kredi kampanyası gündeme geldi.

Gayrimenkul sektöründe yaşanan daralma endişesi nedeniyle sektör temsilcileri kampanya beklediklerini kaydedilirken hükümet kanadından düşük faizli konut kredisi için açıklama geldi. Düşük faizli konut kredisi için yapılan açıklamalar merak edilirken 180 ay vade ile 1,20 faiz oranıyla ilk kez ev sahibi olacaklar için kredi verileceğine ilişkin iddialara yanıt aranmaya başladı.

İLK EVİM KONUT KREDİSİ KREDİSİ ÇIKTI MI?

180 ay vade ve 1.20 faizli çıkması beklenen konut kredisi için beklentiler devam ediyor. Düşük faizli kredi için 1.20 faiz oranında bir söylenti gündeme gelirken, ilk kez ev sahibi olacak vatandaşların yararlanabileceği kampanyaya ilişkin gelişmeler de kamuoyunun gündeminde yer alıyor. Son olarak “Konut kredilerinde kredi değer oranı tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının en az bir konutu varsa yüzde 75 azaltılarak uygulanacak” denilirken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk kez ev alacaklara özel kredi desteği verileceğini belirtmişti.

ilk-evim-konut-kredisinde-son-dakika-120-faizli-15-yil-vadeli-konut-kredis.webp

Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez konut alacakların destekleneceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Katılım Finans ve kalkınma bankacılığı konuları gündeme geldi. Buralarda etkili şekilde yine iyi projelere destek olan, parası olana değil bir sistemi nasıl geliştiririz bunlar konuşuldu. Konut arzı konusunda daha fazla artırma, birinci konut edinimini daha güçlü şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk'' dedi.

ilk-evim-konut-kredisinde-son-dakika-120-faizli-15-yil-vadeli-konut-kredis-001.webp

Açıklamasına devam eden Yılmaz, ''DPT ve Dünya Bankası ortak çalışma yapmıştı. Tasarruf oranlarını artırıyor. Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz" ifadelerine yer verirken 1.20 faizli ilk evim konut kredisi ile ilgili çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Emlak365.com