TCMB açıkladı! Konutta dolar bazında düşüş devam ediyor!

TCMB'nin Konut Fiyat Endeksi verilerine göre konutta dolar bazlı düşüşün devam ettiği öğrenildi. Veriler vatandaşların gündeminde yer alırken TCMB merak edilen raporu paylaştı.
TCMB açıkladı! Konutta dolar bazında düşüş devam ediyor!

Türkiye'de pandemi dönemi sonrası konut fiyatlarının ateşi hiç dönmedi. Konut fiyatlarında düşüş beklentisi içerisinde olan vatandaşlar ilanlardaki fiyatların artmasından şikayet ederken yapılan bir son dakika açıklaması da gündemde yer aldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2024 Ocak ayına dair Konut Fiyat Endeksi verilerini yayımladı. Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 2,3 oranında artan KFE, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 68,0, reel olarak ise yüzde 1,4 oranında arttı.

KONUTTA DOLAR BAZINDA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

TCMB'nin yayımladığı Konut Fiyat Endeksi verilerine göre, 2024 Ocak ayında konut fiyatları, bir önceki aya göre, İstanbul'da yüzde 1,3, Ankara'da yüzde 2,4, İzmir'de yüzde 2,8 arttı. Konut fiyatlarının dolar bazındaki gerileyişi ise 4 aydır sürüyor. Türkiye ortalaması metrekare bazında 1028,2 dolar, İstanbul ortalaması ise 1501,6 dolar oldu.

ekran-goruntusu-2024-03-20-145826.png

Konut fiyatlarının dolar bazındaki gerileyişi ise devam ediyor. Hem Türkiye ortalamasında hem de İstanbul ortalamasında, fiyatlar dolar bazında 4 aydır düşüyor. Ocak verilerine göre metrekare başına ortalama fiyat Türkiye genelinde 1028,2 dolar, İstanbul'da ise 1501,6 dolara geriledi. Veriler ise tablolar halinde gösterildi.

Emlak365.com