1 Kasım itibariyle yürürlüğe giriyor! Konut fırsatçılarına cezalar yolda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son açıklamada konut fırsatçıları için ceza uygulamasının geleceği öğrenildi.
1 Kasım itibariyle yürürlüğe giriyor! Konut fırsatçılarına cezalar yolda

Konut fiyatlarının artmaya başladığı bu son dönemde vatandaşların fahiş fiyatlardan etkilenmemesini isteyen hükümet konu ile ilgili çalışmalara başlamıştı. Yüzde 25 kira zam sınırı gibi ev sahibi ve kiracıların arasında yaşanan anlaşmazlıkları önlemek amacı ile çalışmalar yürütüldü. Durum bu şekildeyken son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarih vererek fahiş fiyatları durdurmak için cezaların getirileceğinden bahsetti.

1 KASIM İTİBARİYLE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK!

Artan hayat pahalılığına karşı ilan sitelerinin kontrollerinin yapılacağından bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşımızın lokmasına kast eden fırsatçılara göz açtırmıyoruz. 6 ay 6 bin kilometre sınırına ilan sitelerine getirdiğimiz kısıtlamalara liste fiyatından daha fazla para talep eden bayilere yönelik denetimlere kadar attığımız çeşitli adımlarla otomobil piyasasındaki balonu söndürdük. İlan sitelerini 1 Kasım itibariyle sahte ve aldatıcı emlak ve otomobil ilanlarından dolayı mesul tutuyoruz. Yanıltıcı ilan verilmesi veya bu konuda zafiyet gösterilmesi halinde 100 bin liraya kadar idari para cezası uygulayacağız" dedi.

FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRILMAYACAK!

Özellikle de 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından ortaya çıkan fırsatçıların da bu durumundan nasibini alacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "6 Şubat'ta evini ve yakınını kaybetmiş depremzedelerimizi mağduriyeti fırsata çevirmeye çalışan aç gözlülerin insafına kesinlikle bırakmayacağız. Gereken her türlü hukuki, idari ve yasal tedbiri alarak bu fırsatçıların da üzerine kararlılıkla gideceğiz." diyerek bu konularda çalışmaların başladığını ifade etti.