100 bin çelik köy evi için tarih açıklandı! 6 ay içerisinde teslim edilecek

Hükümet tarafından yapılan görüşmeler sonucunda deprem bölgesindeki vatandaşlara vermek üzere planlanan köy evleri için teslim tarihi belli oldu.
100 bin çelik köy evi için tarih açıklandı! 6 ay içerisinde teslim edilecek

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından hükümet tarafından yapılan görüşmeler sonucunda yeni projeler ortaya konulmuştu. Deprem bölgesindeki vatandaşların hayatlarına en kısa sürede kaldıkları yerden devam edebilmeleri için şehirleri ayağa kaldırma projeleri yürütüldü. Bu projelerden biri de 'Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşüm Şurası'ndan çıkan karar sonucunda 100 bin köy evi projesi oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen bu proje çerçevesinde çelik konstrüksiyondan yapılacak olan 100 bin köy evi vatandaşlara duyuruldu. Bu evlere sahip olmak isteyen kişiler ise hem evin kendilerine ne zaman teslim edileceğini hem de eve sahip olmak için yapılması gereken ödemelerin neler olduğu hakkında merak edilenleri araştırmaya başladı!

ÖDEME PLANI BELLİ OLDU!

Konuya ilişkin merak edilenlerin artmasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda bir ay içerisinde bu 100 bin konutun ihaleye çıkacağı öğrenildi. Bu kapsamda devlet tarafından bazı desteklerin verileceği de bakanlık tarafından eklendi. Destek tutarlarına bakıldığı zaman konut için 500 bin TL, iş yeri için ise 250 bin TL şeklinde olduğu bununla birlikte de yine konutlar için metrekareye göre 500 bin TL ile 800 bin TL arasında değişen kredi verileceği ifade edildi. Krediden faydalanan kişiler için 2 yıl ödemesiz 10 yıl vade faizsiz gibi büyük imkanların sunulacağı öğrenildi.

6 AY İÇERİSİNDE TESLİM EDİLECEK!

Evin nasıl yapılacağı konusunda merak edilenlerin artmasının ardından bu konuda da gelen ilk bilgilere göre Japonya'da bulunan çelik evlerin örnek alınabileceği ifade edildi. Deprem ülkelerinden biri olduğu için bu konuda sağlam bir bina inşaatında iyi bir örnek olabileceği belirtildi. Toplamda 100 bin konutun yapılacağı deprem bölgesindeki illerde vatandaşlara konutların da 6 ay içerisinde verilmesinin planlandığı ifade edilmiş oldu.