1+1 Daire Yatırımı Mantıklı Mı?

Ülkemizde sürekli olarak emlak fiyatlarının artması yatırım yapmak isteyen pek çok kişinin emlak yatırımını tercih etmesine neden olmaktadır.
1+1 Daire Yatırımı Mantıklı Mı?

Ülkemizde sürekli olarak emlak fiyatlarının artması yatırım yapmak isteyen pek çok kişinin emlak yatırımını tercih etmesine neden olmaktadır.

Emlak yatırımı yapmak isteyen kişilere sunulan pek çok seçenek bulunurken yatırımdan en iyi kazancı elde etmek isteyen kişilerin ise en doğru yatırım aracını belirlemeleri zorunludur. Bu noktada en çok merak edilen soruların başında ise "1+1 daire yatırımı mantıklı mı?" soruları yer almaktadır.



1+1 Yatırım İçin Alınır Mı?


Son dönemde gerek üniversite öğrencileri gerekse de başka şehirde çalışan kişiler tarafından çok daha fazla tercih edilmesi nedeni ile toplu konut üreticileri 1+1 dairelere öncelik vermektedir. Düzenlenen projelerde bu daire tiplerinin çok büyük bir hızla satılması gösterilen ilginin çok net ortaya çıkması anlamına gelirken özellikle de İstanbul, Ankara ve İzmir gibi öğrencilerin çok olduğu şehirlerde kesinlikle yatırım için 1+1 daireler tercih edilmelidir. Yine Ankara'da memurların ve bekar çalışanların çok olması sebebi ile de küçük daire tiplerine olan ilgi her geçen gün artmaktadır.


Burada önemli olan projenin sahip olduğu lokasyon ve sunduğu özelliklerdir. Genelde tek başına yaşayan kişilerin bu daire tiplerini tercih etmeleri nedeni ile 7/24 güvenlik hizmeti sunan sitelerin tercih edilmesi dairenize olan talebin otomatik olarak artmasını sağlayacaktır. Ulaşım açısından metroya, otobüs durağına ya da ana yollara yakın olan konuma sahip olan dairelerde tercih sebebi olacaktır. Yatırım için daire almak isteyen kişilerin nakit paralarını hazırda tutmaları ve lansman öncesi özel fiyatlarla satışların yapılacağı tarihte hemen başvuruda bulunarak daire satın almaları fiyat avantajı açısından önemlidir.



Neden 1+1 Daire Almalıyım?


Büyük daire tiplerine oranla çok daha uygun fiyatlarla satışa sunulması ve yüksek kira bedelleri ile kiralanmaları nedeni ile 1+1 daire tipleri daha fazla tercih edilmektedir. Fiyatın uygun talebin ise yüksek olması nedeni ile küçük daireler her zaman için yatırım yapmak isteyen kişilerin ilk tercihi olmalıdır. Burada önemli olan yatırımcının doğru zamanda, doğru yerde ve düşük fiyatla yatırım yapmayı başarabilmesidir.