14 Şehirde Hazineye Ait Evler Lojman Kapsamında Satılacak! 13-17 Aralık Duyuruları

13 Aralık ile 17 Aralık tarihleri arasında kamu konutu satışı yapılacağı ilan edilen 14 il bulunuyor. Duyurularda büyükşehirlerin yanında daha az nüfuslu kentlerde de lojman satışı olacağı bildirildi
14 Şehirde Hazineye Ait Evler Lojman Kapsamında Satılacak! 13-17 Aralık Duyuruları

Kamu konutu satış ilanları 13 Aralık Pazartesi günü öncesinde yenilendi. Yeni duyurularda 14 şehirde kamu konutu satışı olacağı bildirilirken Rize, Sivas gibi bazı illerde 2 hatta 3 farklı lojman satış ilanları yayımlanmış durumda. Kendi evini almak için hazineye ait konutları tercih etmek isteyecek olan vatandaşlar için güncel satış listelerini hafta başı öncesi sizlerle paylaşıyoruz.

13 ARALIK PAZARTESİ - 17 ARALIK CUMA KAMU KONUTU SATIŞ İLANLARI

Lojman satış ilanları arasında bazı iller için bir konutun satış ilanı bulunurken bazı iller için tek duyuruda 40'dan fazla konutun satışı bildirildi. Basın İlan Kurumu üzerinden duyurularda genel olarak 2+1 ve 3+1 konut satışları yapılacağı ilan edildi.

Ancak bir duyuruda 4+1 bir duyuruda da birden fazla olmak üzere 3 katlı konutların satışının yapılacağı açıklandı. Konutların birçoğu ikinci el olurken son yayımlanan Çorum ilanında sıfır binadan lojman satışı olacak.

KREDİYE UYGUN LOJMANLAR

Lojman alımlarına dair merak edilen başlıklardan birisi de konutların krediye uygun olup olmadıkları. Lojmanlar konut kredisine uygun konutlardır.

İhaleye katılan ve ihale sürecinde en yüksek teklifi vererek konut sahibi olmaya hak kazananlar, lojmanları almak için uzun vadeli kredi kullanabilecekler. Milli Emlak Müdürlükleri üzerinden alınacak konutlar için anlaşmalı olan bankalar çok düşük faiz oranlarıyla konut kredisi kullanım hakkı sunarlar. Konut kredisi vadesi ise standart kredilerde uygulanan 120 ay vadedir.

KURUMLAR KENDİLERİ TAKSİTLİ SATIŞ YAPABİLİR %25 PEŞİNAT 60 VEYA 120 AY TAKSİT

Bu imkan her kurumun duyurusu için geçerli olmuyor. Genellikle belediye başkanlıkları yada diğer kamu kurumları müşterilerin ev alımlarında hiç krediyle uğraşmadan taksitli ödeme planıyla borçlarını kapatabileceklerini duyurdular.

Bu kapsamda ilan edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi 4 lojman satış duyurusunda, ihale sonunda hak sahibi olacaklara yüzde 10, yüzde 15, yüzde 25, yüzde 50 peşinat ve geri kalan tutarın 108 ve 120 ay vade ile ödenmesi planı sunuldu. Ayrıca yüksek peşinatlı ödeme planlarında yüzde 5 ile yüzde 10 indirim uygulanacak.

Bu tür imkanlar diğer kurumların ilanların da geçerli olabilir. Ancak bu imkanlar kurumların kendi inisiyatifindedir.

HAFTANIN LOJMAN SATIŞ İLANLARI

14 Şehirde Hazineye Ait Evler Lojman Kapsamında Satılacak! 13-17 Aralık Duyuruları

14 Şehirde Hazineye Ait Evler Lojman Kapsamında Satılacak! 13-17 Aralık Duyuruları14 Şehirde Hazineye Ait Evler Lojman Kapsamında Satılacak! 13-17 Aralık Duyuruları

Tüm bu genel bilgilerin ardından 13 Aralık Pazartesi ile 17 Aralık Cuma tarihleri arasında başvuruları alınacak olan lojman satış duyurularını tablo halinde basın ilan kurumunun duyuruları ile paylaştık.