2023 yeni il olacak ilçeler! 100 il olacak ilçeler için ilk adaylar belli oldu

Türkiye haritası değişiyor! 25 ilçe ne zaman il olacak soruları gündemdeki yerini korurken yeni il olacak ilçeler 2023 listesi ile il sayısının 100 olabileceği ifade edildi.
2023 yeni il olacak ilçeler! 100 il olacak ilçeler için ilk adaylar belli oldu

2023 yeni il olacak ilçeler! 100 il olacak ilçeler için ilk adaylar belli oldu - Son dönemde aldığı yoğun göç nedeni ile nüfusu büyük oranda artan Türkiye'de il sayısının da bu artışa paralel olarak artması bekleniyor. Nüfusu ile çoğu ili geride bırakmayı başaran ilçeler için il olma mücadelesi devam ederken konu hakkında yeni haberler gelmeye devam ediyor. 

Kulis bilgileri ile il olacak ilçeler için çalışmaların devam ettiği belirtilirken il olmaya en yakın ilçeler için de ilk isim listesi belirlendi. Yayımlanan listenin onaylanması durumunda Türkiye'nin il sayısı 100'e çıkmış olacak. Hatırlanacağı üzere konu hakkında ilk açıklama AK Parti Genel Yardımcısı Vedat Demiröz tarafından Ahlat'ta yapılmış "Türkiye'nin şehir sayısının 100'e çıkacağı bir zamanda inşallah Ahlat'ımızı da bu şehirler arasına alacağız" sözleri büyük yankı uyandırmıştı. 

TÜRKİYE'NİN 82.İLİ HANGİSİ OLACAK?

Türkiye'de il olacak ilçeler için çalışmalar tüm hızı ile devam ederken en büyük yarış ise 82. il olacak ilçe için yaşanıyor. Türkiye'de şu anda 81 il bulunurken 82. il olmaya en yakın olan ilçeler Tarsus, Alanya, Manavgat, İnegöl, Siverek, İskenderun olarak sıralanıyor. 

NÜFUSU 100 BİNİ GEÇEN İLÇELER HANGİLERİ?

İl olmak için yarışan ilçeler arasında en şanslı olanlar ise nüfusu 100 bini geçen ilçeler olarak belirtiliyor. Bu ilçeler arasında Ereğli, Erciş, Akhisar, Nazilli, Fethiye, Bandırma, Lüleburgaz, Ereğli, Elbistan, Cizre, Kozan, Ergani, Ünye, Polatlı, Edremit, Kahta, Yüksekova, Midyat ilçeleri yer alıyor. Bu ilçeler artan nüfusları nedeni ile il olmaya en yakın ilçeler arasında gösteriliyor. Artan nüfusun yanı sıra ilçenin konumu da il olması konusunda belirleyici bir etken olarak kabul ediliyor. İlin tam ortasında yer alması durumunda artan nüfus tek başına ilçe olunması adına yeterli olmuyor.