2023 yılı öncesi imar barışı mağdurları yeni yasa teklifini bekliyor

Milyonlarca kişinin beklemiş olduğu yeni imar barışı için gözler seçim öncesi meclisten gelecek müjdeli habere çevrildi. Hatırlanacağı üzere son imar barışı 2018 senesinde çıkartılmıştı.
2023 yılı öncesi imar barışı mağdurları yeni yasa teklifini bekliyor

Oturduğu evinde imara aykırılık olduğu için kaçak yapı statüsünde yer alan milyonlarca kişi meclisten gelecek olan yeni imar barışı müjdesini beklemeye başlamıştı. AK Parti döneminde hükümet tarafından 7 imar barışı düzenlemesi yapılırken son imar barışı düzenlemesi ise 2018 senesinde yapılmış, ancak o dönemde patlak veren Rahip Brunson krizi nedeni ile pek çok kişi ya başvuru yapamamış ya da yapı kayıt belgesi ücreti ödeyemediği için imar barışı kapsamı dışında kalmıştı. 

Yapı kayıt belgesi iptal edilen kişiler ile o tarihte başvuru yapamayan kişiler yeni imar barışı müjdesi beklerken Cumhur İttifakı’nın ortaklarından olan Mustafa Destici’nin imar barışı ile alakalı meclise kanun teklifi vermesi heyecan yaratmıştı. Kanun teklifi halen meclis komisyonunda görüşülmeyi beklerken imar barışı mağdurları yeni düzenlemenin 2023 senesinden önce gelmesini talep ediyorlar. 

2023 YILI ÖNCESİ YENİ İMAR BARIŞI KANUN TEKLİFİ MECLİSTE KABUL EDİLİR Mİ?

İmar barışı hakkında meclisten gelecek müjdeli haber beklenirken BBP Partisi Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı’nın ortaklarından olan Mustafa Destici tarafından verilen kanun teklifi beklentileri tam karşılaması nedeniyle umut ışığı olmuştu. Destici tarafından verilen kanun teklifi hakkındaki detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. 

 İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi yasalaşırsa milyonlarca kişi bir kere daha devlet ile barışma ve uzlaşma şansı elde ederken devletin de ekonomik olarak zorlu günler geçirilen bu dönemde yapı kayıt belgesi ücreti ile yüksek vergi geliri elde etmesi bekleniyor. Mağdur olan vatandaşlar 2023 seçimleri öncesi kanunun yasalaşması ve yapı kayıt belgelerine kavuşma için seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalışırken talebin son derece yüksek olduğu görülüyor.