207 Bin TL'ye satılık konut! Ziraat Bankası'ndan kelepir ikinci el evler!

Konut satın almak isteyenler bankalardan yapılan ikinci el konut satışlarında yeni fırsatlar çıkmasını bekliyorlar.
207 Bin TL'ye satılık konut! Ziraat Bankası'ndan kelepir ikinci el evler!

Türkiye'de ev sahibi olma oranında tarihi düşüşler yaşanmaya devam ediyor. Kiracı olmak zorunda kalan vatandaşların sayısında da ciddi oranda artışlar gözlemleniyor. Kiracı vatandaşlar ise birikimleri ile ev sahibi olmanın yollarını arıyorlar. Emlak piyasasında dar gelirliler ile orta gelirlilerin bir kısmının konut satın alma şansı kalmadı. Yükselen fiyatlar konut kredisi ile desteklense dahi vatandaşım alım gücünün çok ötesine geçti. bundan dolayı ev satın almak isteyen vatandaşlar ucuz konut arayışına giriyorlar. Bu arayışlarda sıfır konutların adı bile geçmiyor. İkinci el konut satışları bundan dolayı büyük talep görüyor.

BANKALARDAN UYGUN FİYATLARLA İKİNCİ EL KONUT SATIŞLARI!

Konut sahibi olmak isteyenler uygun imkanları son dönemlerde bankalarda bulabiliyorlar. Bu kapsamda vatandaşlara bankalar emlak piyasasının mali koşullarına kıyasla çok daha düşük fiyatlarla ikinci el konut satışı yapıyorlar. Bu satılan konutların fiyatının ucuz olması ise evlerin çok kötü durumda olmasından kaynaklanmıyor.

Tüm bankalar kullandırdıkları bazı krediler için müşterilerden ipotek edilebilecek bir gayrimenkul istiyor. Bu krediler ödenmediğinde ise kullandırılan kredi karşılığında ipotek gösterilen gayrimenkuller bankaların mülkiyetine geçiyor. Banka kredi zararı ederken gayrimenkul sahibi oluyor. Kredi zararının karşılanması için de bu konutların satılması gerekiyor. Uzun süre beklense çok daha yüksek fiyatlara satılabilecek ama bu sefer de kredi zararının reel değeri katlanarak banka zarar edecek. Bunun için de emlak piyasasına göre daha düşük fiyatlar belirlenerek konutlar satışa çıkıyor.

ZİRAAT BANKASI ÇOK UYGUN MALİYETLİ İKİNCİ EL KONUT SATIŞ İLANLARI

Ziraat Bankası tarafından satışa çıkarılan ikinci el konutlar yayınlanan ilanlar ile kamuoyuna duyuruluyor. Şu anda da aktif satış ilanları büyük ilgi görüyor. Ziraat Bankası farklı illerde çok düşük maliyetlerle konut satışı yapabiliyor.

207 Bin TL'ye satılık konut! Ziraat Bankası'ndan kelepir ikinci el evler!

Ziraat Bankası'nın yayınladığı ikinci el konut satış ilanları içerisinde yer alan ilanların bazılarını örnek olması adına haberimize aldık. Siirt Merkez'de bulunan 85 metrekarelik apartman dairesi için banka 450.000 TL fiyat belirledi. Aynı şekilde Afyonkarahisar İhsaniye'de 75 metrekarelik konut için de 470 Bin TL fiyat belirlendi.

207 Bin TL'ye satılık konut! Ziraat Bankası'ndan kelepir ikinci el evler!

Ziraat Bankası tarafından Mardin Kızıltepe'de de 139 metrekarelik konut için 207.000 TL'lik fiyat açıklandı. Bu konut için henüz herhangi bir satın alma teklifi yapılmadı.