3 ay kira ödenmeyecek! Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de!

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Vakıflar Genel Müdürlüğüne ve mazbut vakıflara ait taşınmazlardan deprem bölgesinde 3 ay boyunca kira alınmayacak. Olağanüstü hal kapsamında alınan karar yürürlüğe girdi.
3 ay kira ödenmeyecek! Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında çok önemli bir Cumhurbaşkanı Kararı yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu karar kapsamında deprem bölgesi olan ve olağanüstü hal ilan edilen yerlerde kira ödemelerine dair yeni bir uygulama yapılacak. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile mazbut vakıfların sahibi oldukları taşınmazlar çeşitli gerekçelerle vatandaşlara veya işletmelere kiralanabiliyor. Bu kiralama karşılığında bu vakıflara aylık veya yıllık kira ödemesi yapılıyor. Ancak deprem felaketi deprem bölgesinde bulunan işletmeleri oldukça zor bir duruma soktu. Bunun için de 3 aylık kira alınmaması kararı verilerek Resmi Gazete ile yürürlüğe konulup kamuoyuna ilan edildi.

3 AYLIK KİRADAN VAZGEÇİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan bu karar ile beraber Vakıflar Genel Müdürlüğü ile mazbut vakıfların sahibi oldukları ve kirada bulunan deprem bölgesindeki taşınmazların kira alacaklarından vazgeçildi. Bu kira alacaklarının vazgeçildiği dönem ise Şubat, Mart ve Nisan ayı olarak belirlendi. Mayıs ayı itibariyle kira ödemelerinin yeniden yapılması gerekecek.

ÖDEME YAPANA PARASI İADE EDİLECEK

Yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen esaslara göre deprem bölgesinde eğer ilgili vakıfların taşınmazlarında kiracı olanlar Şubat, Mart ve Nisan ayları için kira ödemesi yapmışsalar bu ödemeler kendilerine iade edilecek. Kiracılık ilişkisi sona ermişse iade işlemi nakit iade olarak yapılabilecek. Kiracılık devam ediyorsa yapılan ödemeler bundan sonra oluşacak olan kira borçlarından düşülecek.

3 ay kira ödenmeyecek! Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de!

İSTEYEN SÖZLEŞMESİNİ FESHEDECEK

Vakıflara ait taşınmazlarda deprem bölgesinde kiracı olanlar bir ay içerisinde kira sözleşmelerini feshedebilecekler. Bu yönde bir talepte bulunulması durumunda bir ay içerisinde tahliyeleri sağlanacak. Böyle bir durumda da ilgili vakıflar kiracının kira sözleşmesini erken sona erdirdiği gerekçesi ile herhangi bir alacak talep edemeyecekler.