3 bin liralık kirayı 14 bin lira yapan 200 daireli ev sahibinden ihtarname!

Ankara'da toplamda 200 dairenin sahibi olan bir ev sahibi 3 bin TL olan dairelerini 14 bin TL yapacağı konusunda ihtarname gönderdi.
3 bin liralık kirayı 14 bin lira yapan 200 daireli ev sahibinden ihtarname!

Bugün Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Ankara'da kendisine ait 200 dairede kalan kiracılarına yönelik icra başvurusu yapan ev sahibi mahkemeden olumlu dönüş alamadı. Fakat bu durum da onu yıldırmaya yetmedi. Kiracılar tarafından gelen son iddialara göre ev sahibi bu defa da 3 bin TL olan kira fiyatlarının 14 bin TL yapıldığına yönelik ihtarname gönderdi.

EV SAHİBİNDEN 14 BİN TL'LİK İHTARNAME!

Konu ile ilgili merak edilenlerin artmasının ardından Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde meydana gelen olayda ev sahibi 200 kiracısını da evden çıkartmak için 3 bin lira olan kira bedelini 14 bin liraya çıkaracağına dair noter aracılığıyla ihtarname gönderdi. Ev sahibinin oğlu tarafından iletilen bu ihtarnamede kira sözleşmesinin üzerinden 5 sene geçtiği gerekçe olarak sunularak kiracıların kira bedelini kabul etmemesi durumunda dava açacağını ve tüm bedellerden kiracıların sorumlu tutacağı iletildi.

AVUKATTAN AÇIKLAMA GELDİ!

Yapılan açıklamalara göre kiracılardan birinin avukatı tarafından yapılan açıklamada "Ev sahibi, geriye dönük kira zamlarının enflasyon oranında yapılmadığı gerekçesiyle binada oturan kiracılara icra takibi başlatmıştı. Bu mahkemeden döndü. Şimdi de müvekkilime Ankara 72. Noterliği'nden C. T. tarafından kira sözleşmesinin üzerinden 5 yıl geçtiğini, yeni kira döneminde kira bedelinin aylık 14 bin TL olacağına dair ihtarname çekildi. Müvekkilimin şu anki kirası 2 bin 940 TL'dir. Ev sahibi kiracıları yıldırmak ve daireleri boşaltmalarını sağlamak istiyor. Kanunen suç işleniyor. Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca Ticaret Bakanlığı'na da dilekçe vererek şikayetçi olduk. 2022 Temmuz'da kira artış oranının kiranın yüzde 25'ini geçemeyeceğini öngören bir kanun çıkarıldı. Bu düzenlemenin süresi 2 Temmuz 2024'e kadar uzatıldı. Fahiş kira artışlarına yüzde 25 sınırının uzatılmasının ardından fırsatçı mülk sahiplerinin piyasa ortalamasının üzerinde fahiş kira artışıyla haksız kazanç elde etmeye çalışması nedeniyle birçok kiracı mağdur oluyor. Önümüzdeki dönemde yüksek kira isteyen ev sahibine hapis ya da para cezası getirilmesi gündeme gelebilir" diyerek durum hakkında bilgilendirme yaptı.