3 Defa Ertelenen İhale Bekleniyor! Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm Projesinde Son Gelişmeler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Türkiye'de kentsel dönüşüm seferberliğine ilişkin olarak faaliyetlerine devam ederken Kocaeli'de yapılacak olan Cedit Kentsel Dönüşüm'de ihale 3. defa ertelendi.
3 Defa Ertelenen İhale Bekleniyor! Kocaeli Cedit Kentsel Dönüşüm Projesinde Son Gelişmeler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'de binaların deprem karşısında dayanıksız olması nedeniyle ülke genelinde kentsel dönüşüm seferberliği başlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile hazırlanan eylem planları ile milyonlarca binanın kentsel dönüşümünün gerçekleştirilmesi için projelendirmeler sürüyor.

Deprem bölgesi olan Kocaeli de yoğun şekilde kentsel dönüşüm çalışmalarının yapıldığı bir merkez olarak biliniyor. Bunun için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çok sayıda ortak projeyi devreye sokuyor. Bu projelerden birisi de Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi oldu.

İHALE ERTELENDİ

Kocaeli Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında beklenmedik bir gelişme oldu. TOKİ tarafından hazırlanan kentsel dönüşümn projesinde ihale 3. defa ertelendi. Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında dönüşümün yapılabilmesi için ihale gerçekleştirilmek isteniyor. Ancak ilk ihale 15 Haziran'da yapılacaktı. Lakin o dönem ihale gerçekleştirilemedi.

Yapılamayan ihale 5 Ağustos tarihine ertelenmişti. Ancak yine o dönem bir erteleme daha gerçekleştirildi. Böylelikle ihale tarihi olarak 6 Eylül tarihi belirlendi. TOKİ tarafından Pazartesi yapılması gereken Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesi yine ertelendi. Ancak bu sefer daha yakın bir tarih belirlendi. Son alınan karara göre ihale 14 Eylül tarihinde yapılacak.

1105 KONUT İNŞA EDİLECEK

Kocaeli Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak olan dönüşüm projesinin detayları TOKİ tarafından paylaşıldı. Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi alanında 1.105 konut, 6 adet dükkan yapılacak. Buna ek olarak ise ihaleyi kazanan firma aynı zamanda alt yapı çalışmalarını ve çevre düzenlemelerini de gerçekleştirecek.

700 GÜNDE KONUTLAR TESLİM EDİLECEK

Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılacak olan projeye başlanılması için ihalenin gerçekleştirilmesi gerekiyor. İhale son açıklanan takvime göre 14 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. İhalede teklif verecek olan firmalar TOKİ tarafından değerlendirildikten sonra ihaleyi kazanan firma belli olacak.

İhaleyi kazanan firma ile TOKİ arasında sözleşme imzalandıktan sonra 10 günlük süre içerisinde yer teslimi yapılacak. İhale şartnamesine göre yer teslimin yapılması ile Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için inşaat çalışmaları başlanacak. Bu kapsamda inşaat edilecek olan konutlar ise 700 iş gününün sonunda tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek.