7 milyon kiracıyı ev sahibi yapacak konut kredisi kampanyası!

Milyonlarca kiracının ev sahibi olabilmesi için düzenlenen yeni kampanya hakkında sektör temsilcileri açıklamalarda bulundu.
7 milyon kiracıyı ev sahibi yapacak konut kredisi kampanyası!

Dünya'dan Hamide Hangül'ün haberine göre, yakın zamanda duyurulan konut kredisi kampanyası ile birlikte artan fahiş fiyatlara karşılık kredili konut satışlarının başladığı öğrenildi. Bu çerçevede kiracı olarak oturulan fakat ev sahibi olmak isteyen, ilk kez ev alacaklara özel makul oranda kredi imkanlarının sunulacağı öğrenildi. 15 yıl vade ve düşük faiz oranı ile verilecek olan bu kredilerden 7 milyon kiracının faydalanabileceği ifade edildi.

EV SAHİPLİLİĞİ ORANI YUKARI DOĞRU ÇIKACAK!

Konuya ilişkin KONUTDER Başkan Yardımcısı ve Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı tarafından yapılan açıklamalarda, "Kredili konut satışlarının 2022 yılından beri toplam satışlar içindeki payının düşüş gösterdiği bu süreçte; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yakın zamanda açıkladığı yüzde 1,20 faiz, 180 ay vade ile ilk evini alacak olan kişilere bir kampanya düzenlenmesi ve banka iş birliğinin bu noktada devrede olması son yıllarda düşen ev sahipliği oranının tekrar yukarı yönlü ivme kazanmasını sağlayacaktır.

Diğer taraftan aile üyelerinden birine ait konutu olan ve yeni bir konuta yatırım yapmak isteyen alıcıların konut kredisi kullanım yüzdesi dairenin fiyatına göre yüzde 25 seviyelerine kadar düşürüldü. Ancak bu kriterlere sahip alıcıların 1.el konut alımında piyasa koşullarında kredi kullanabilmesine izin verilmesi sektörün nitelikli konut ihtiyacını karşılamaya devam etmesi için önemli olduğunu düşünüyorum." ifadeleri ile bu kredinin konut sahipliği açısından büyük faydaları olabileceği yönünde değerlendirilmelerde bulunuldu.

Bununla birlikte yapılan açıklamalara göre TÜİK tarafından elde edilen sonuçlara göre 7 milyon kiracı için büyük imkanın sunulmuş olacağı ifade edildi. Kredilerin kişilerin ev alımlarında oldukça büyük bir rolü olacağı, sektörün de bu açıdan canlılık kazanacağı sektör temsilcileri tarafından tahmin edilenler arasında yer almış oldu.