Adalet Bakanı Tunç'tan afet riskine karşı dayanıklı şehirler için yeni yasa açıklaması!

Deprem bölgesi için önemli gelişmeleri aktaran Bakan Tunç, bu kapsamda daha etkin çalışmaların yürütülebilmesi adına yeni anayasa mesajı verdi.
Adalet Bakanı Tunç'tan afet riskine karşı dayanıklı şehirler için yeni yasa açıklaması!

Bugün basın kuruluşları ile Ankara temsilcileriyle Gölbaşı Hakimevi'nde bir araya gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündeme dair son derece önemli açıklamalarda bulundu. Yeni hedeflerin ve çalışmaların yapılmaya başlandığı konusunda bilgilendirmelerde bulunan Bakan Tunç, afet bölgesinde yer alan iller için de yoğun çalışmaların bulunduğundan bahsetti.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI!

Bakan Tunç tarafından yapılan açıklamalarda afet riskine karşı dayanıklı şehirlerin kurulması amacı ile çalışmaların başlayacağına değinildi. Bununla birlikte bu şehirleri ayağa kaldırmak için dört bir elden verilen çabada Adalet Bakanlığı'nın üzerine düşen neyse bunların da yerine getirileceği ifade edildi.

Konuya ilişkin Bakan Tunç, "Biz de deprem bölgesinde Adalet Bakanlığı olarak illerimizi ziyaret ettik ve oradaki özellikle yargısal süreçlerin aksamaması, vatandaşlarımızın yargı hizmetlerinden daha etkin, daha adil ve daha hızlı bir sonuç alabilmesi adına önemli tespitlerimiz oldu." diyerek yeni yasa mesajını da "Önümüzdeki günlerde bu tespitlerimizi ve yasal düzenleme ihtiyacını da inşallah Meclis'imizle paylaşacağız. Deprem bölgesindeki özellikle inşa çalışmaları kesintisiz devam ediyor. Bundan sonra da tabii afet riskine karşı dayanıklı şehirleri üretme anlamında da yeni çalışmalar var. Sizler bunları takip ediyorsunuz. Yeni bir yasa hazırlığı da şu anda gündemde ve inşallah Meclis'imizin takdirine bunlar sunulacak." şeklinde konuşarak vatandaşlara duyurmuş oldu.

Çıkarılacak olan bu yeni yasa hakkında edinilen bilgilere göre, deprem bölgesinde vatandaşların daha fazla mağduriyet yaşamamalarının önemsenerek, planlamaların da bu doğrultuda yapıldığından bahsedildi.