AFAD duyurdu! Kahramanmaraş'ta 23 bin 212 konteyner kuruldu

6 Şubat depreminin ardından konteyner kurulumunun başlaması ile birlikte AFAD tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte Kahramanmaraş'ta kurulan toplam konteynerların net sayısı belli oldu.
AFAD duyurdu! Kahramanmaraş'ta 23 bin 212 konteyner kuruldu

Bugün AFAD tarafından yapılan son dakika duyurusu ile birlikte konteynerlar hakkında net bilgi geldi. Yapılan son açıklamada 6 Şubat tarihinde meydana gelen iki büyük depremin ana merkezi olan Kahramanmaraş'ta o tarihten bu yana kurulan konteynerların toplam sayısının belirlendiği ifade edildi.

TOPLAMDA 22 BİN 212 KONTEYNER KURULDU!

51 farklı bölgede kurulumu yapılan konteynerlar hakkında AFAD tarafından bugün açıklama yapıldı. Gelen bilgiye göre asrın felaketi olarak adlandırılan 6 Şubat depreminin üzerinden 201 geçmesi ile birlikte afetzede vatandaşlar için yapılan konteynerların son durumu belli oldu.

"Asrın felaketinin 201'inci günü, depremin merkez üssü Pazarcık" başlığı ile yapılan paylaşımda "Desteklerinden dolayı tüm kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, özel sektörümüze, gönüllülerimize, emek veren tüm çalışanlarımıza ve aziz milletimizin her bir ferdine bir kez daha şükranlarımızı sunarız. Birlikte güçlüyüz." şeklindeki ifadeler ile 51 noktada 23 bin 212 konteynerin kurulumunun tamamlandığı ve buralarda 61 bin 721 afetzedenin misafir edildiği öğrenildi.

Tüm bunların yanı sıra kurulan konteynerların yanı sıra konut projelerinin de yapılmaya devam ettiği bilgisi geldi. Bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında toplamda 200 bin kadar başvuru alındığı, kişilerin 11 farklı ilde kendi inşaatları ile konutlarını yapabilecekleri öğrenildi.