Ağır hasarlı binaların yüzde 58'inin yıkıldığı Kahramanmaraş'ta 27 bin 550 bina daha yıkılacak

6 Şubat depreminin merkezi olan Kahramanmaraş ilinde ağır hasarlı binaların yarısından fazlası yıkılırken henüz yıkılmayı bekleyen 27 bin 550 binanın daha olduğu öğrenildi.
Ağır hasarlı binaların yüzde 58'inin yıkıldığı Kahramanmaraş'ta 27 bin 550 bina daha yıkılacak

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde meydana gelen iki büyük deprem toplamda 11 ilde büyük hasarın meydana gelmesine neden olmuştu. Özellikle depremin merkezi olan Kahramanmaraş'ta şehir durma noktasına gelirken hem şehri yeniden inşa etmek için çalışmalar yapılırken hem de bir yandan da ağır hasar olan binalar yıkılmaya devam etti. Durum bu şekilde olunca da il genelinde son durum belirlenirken hala yıkılması gereken 27 bin 550 binanın daha bulunduğu öğrenildi.

VALİLİK YAZILI AÇIKLAMADA BULUNDU!

Kahramanmaraş Valiliği tarafından yayımlanan yazılı açıklamaya göre 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından il genelinde 35 bin 229 binanın ağır hasar aldığı, bu binaların da yüzde 58,7'sinin yıkımının gerçekleştiği öğrenildi. Bununla birlikte kaldırılan enkaz sayısı 21 146 iken kaldırılan enkaz hacmi ise 3 milyon 648 bin 830 olarak kayıtlara geçti.

İl geneline bakıldığı zaman 7 bin 418 ağır hasarlı bina hala mahkeme sürecinde bulunurken 870 binanın ise yıkım ihalesi aşamasında olduğu belirlendi. Son olarak 261 ağır hasarlı kültürel binanın tespiti yapılırken yıkımı yapılacak olan bina sayısı ise 27 bin 550 olarak açıklandı.

YIKIMLARIN TAMAMLANMASI BEKLENİYOR!

Hala yıkılması gereken binlerce binanın bulunması şehirde yaşayan halkı da oldukça endişeleniyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan yerel halk, hem kalıcı konut çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını istediklerini hem de şehirdeki ağır hasarlı binaların yıkımının tamamlanması istediklerini ifade etti. Sürecin hızlanarak şehrin temizlenmesi halkın en büyük temennileri arasında yer aldı.