Alman hükümetinden krize karşı kira dondurma kararı!

Dünya genelinde yaşanan kira fiyat krizlerine yönelik Almanya hükümeti tarafından yeni önlemlerin alınmaya başlanacağı duyuruldu.
Alman hükümetinden krize karşı kira dondurma kararı!

Türkiye'de yaşanan kira krizlerinin yanı sıra dünya çapında da benzer sorunların yaşandığı bilinmekteydi. Son dönemde Almanya'nın başkenti Berlin'de de yaşanan kira krizlerinde fahiş fiyatlara rastlandığı ifade edilmişti. Yeni bir ev tutmak isteyen kişiler yaşanan fiyat artışları nedeni ile neredeyse bütçelerine uygun konut bulmanın imkansız hale gelmeye başladığını ifade etti. Durum bu şekilde olunca da fahiş fiyatlar için Alman hükümeti tarafından harekete geçildi.

FAHİŞ KİRA FİYATLARINA KARŞI ALMAN HÜKÜMETİNDEN YENİ KARARLAR

VOA Türkçe'den Cem Dalaman'ın haberine göre; kira fiyatlarını düşürmek için hükümet tarafından her ne kadar düzenlemeler yapılsa da bu düzenlemeler fiyatları düşürmek için yeterli olmadı. Bunun ardından hükümet tarafından daha radikal kararların alınmasına karar verildi. Yapılan planlamalar sonucunda kiracıları korumak amacı ile kiraların dondurulması ya da sınır konulmasına karar verildiği öğrenildi.

Bu kapsama göre özellikle de kira fiyatlarının çok yüksek olduğu kentlerde kiracılardan talep edilen fiyatların üç sene boyunca en fazla yüzde 6 oranında artmasına izin verileceği öğrenildi. Diğer kentlerde ise kiralık konut fiyatlarının dondurulmasına karar veriliyor.

FAHİŞ FİYATLARA KARŞI CEZALAR UYGULANACAK!

Durum bu şekilde iken yapılan açıklamalara göre belirlenen uygulamaların hayata geçirilmesinin ardından konut sahipleri tarafından bu uygulamaların göz ardı edilmesi halinde cezaların verileceği öğrenildi. Özellikle de evden herhangi bir bahane ile kiracısını çıkaran ve farklı, daha yüksek fiyattan başkasına evini kiralayan ev sahiplerinin de bu cezalara maruz kalacağı ifade edildi.

Konu ile ilgili Alman hükümeti tarafından çalışmalara başlanması beklenirken bunun yanı sıra kira fiyatlarını düşürmek için atılması beklenen bir diğer adımın da sosyal konut olduğu öğrenildi. Piyasayı biraz da olsa rahatlatmak amacı ile sosyal konutların inşasına başlanacağı öğrenilmiş oldu.