Annesi ve babası ile görüşmeyen çocuk mirastan pay alabilir mi?

Son dönemde miras hakkında merak edilenlerin artmasının ardından çocuklar tarafından en çok araştırılan konular arasında anne ve babası ile görüşmeyen çocukların mirastan pay alıp alamayacakları sorusu yer aldı.
Annesi ve babası ile görüşmeyen çocuk mirastan pay alabilir mi?

Milyonlarca aile tarafından en çok gündeme getirilen ve merak konusu olan konuların başında miras gelmektedir. Konuya ilişkin internet üzerinde de sık sık merak edilenler gündeme taşınırken, anne ve babasına bakmayan çocukların mirastan pay alıp alamayacakları araştırılmaya başlandı. Konuya ilişkin merak edilenlere yasal çerçevede açıklama getirildi.

ANNE VE BABASI İLE GÖRÜŞMEYEN ÇOCUKLAR MİRASTAN PAY ALABİLİR Mİ?

Genellikle miras konumuna bakıldığı zaman çocuklara miras anne ve babadan kalmaktadır. Bu çerçevede kalacak olan mirasa ilişkin merak edilenler sık sık araştırılmaktadır. Miras konusu kişilerin bulundukları konuma göre değişiklik gösterirken, kimi ailelerde miras konusunda büyük sorunlar meydana gelmektedir.

Son dönemde vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında anne ve babasına bakmayan çocukların, anne ve baba hayatını kaybettikten sonra mirasından faydalanıp faydalanamayacağı yer aldı. Yasalara bakıldığı zaman bu çerçevede her çocuğun konum ve aralarındaki kişisel bağ ne olursa olsun miras alma hakkı bulunmaktadır. Anne ve baba hayatını kaybettikten sonra çocuklar her ne kadar anne ve babasına bakmasa da miraslarından pay alacaktır. Fakat bu durum bir istisna ile tam tersine dönebilir.

Eğer anne ve baba çocuğun kendileri sağlıklıyken bakmadığı gerekçesi ile mirastan men ederlerse çocuk ya da çocuklar mirastan pay alamamaktadır. Anne baba hayattayken bu şekilde bir önlem alırsa miras verilemeyeceği gibi herhangi bir önlem olmadan hayatlarını kaybetmesi halinde çocuklar mirastan pay alabilmektedir.