Apartmanda yaşayan vatandaşlar dikkat! Bu durumlarda aidat ödemek zorunda değilsiniz

Apartmanda yaşayan milyonlarca kişi için tek tek açıklandı! Bu durumlar varsa kişilerin aidat ödemesine gerek kalmayacak.
Apartmanda yaşayan vatandaşlar dikkat! Bu durumlarda aidat ödemek zorunda değilsiniz

Son dönemde apartman ve sitelerde yaşayan vatandaşlar tarafından artan aidat fiyatlarına tepki gelmeye başlamıştı. Bu tepkilerin artmasının ardından ise aidatlar hakkında merak edilenlere de internet üzerinden yanıt aranmaya başladı. Alım gücünün de bir yandan düşmesi ile birlikte neredeyse kira fiyatlarına yaklaşan bu aidat ödemelerinin hangi şartlarda ödenmemesi gerektiği hakkında açıklama geldi.

HERKES AİDAT ÖDEMEK ZORUNDA MI?

Site ve apartmanlarda belli başlı ortak giderler bulunmaktadır. Bu ortak giderlerin maliyetlerini karşılamak amacı ile de kişilerin apartmanda yaşayan herkesin belli başlı aidat ödeme yapması gerekmektedir. Her apartman ve sitenin giderleri değişiklik gösterdiği için farklı apartmanda yaşayan kişiler farklı tutarlarda ödeme yapmak zorundadır. Apartmanda yaşayan her bir dairede yaşayan kişiler bu giderlere ortak olarak ödemelerini yapmak durumundadır.

BU DURUMLARDA AİDAT ÖDEMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ!

Her ne kadar ortak giderlerin karşılanması için herkesin aidat ödemesi gerekse de belli başlı noktalarda aidat ödeme gibi bir durum bulunmamaktadır. Bu istisna durum kesinlikle tartışmaya kapalı olup, yönetimin apartmanda yaşayan kişilere hizmet bedeline karşı herhangi bir hizmet vermemesinde yaşanabilir. Bu duruma örnek olarak asansör verilmektedir. Eğer apartmanda yönetim tarafından kişilerden belli bir ücret talep edilmişse ve ücret alınmasına rağmen gerekli bakımlar yapılmamışsa kişiler bu tutarı ödemek zorunda değildir.

Fakat bu durumda izlenmesi gereken belli başlı noktalar bulunmaktadır. Öncelikle kat sakinleri bakımların yapılmadığını belge ile kanıtlayarak yönetime gitmelidir. Gerekli şikayetler yapılmasına rağmen hizmet verilmemeye devam edilirse de kişiler tüketici hakem mahkemesine başvurur. Yapılan başvuru sonucunda ise kişiler almadıkları hizmet beledine karşılık aidat ödemekten kurtulurlar.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise kişilerin buna tek başına karar vermemesidir. Yani apartmanda yaşayan tüm sakinlerin verdikleri hizmet bedeline karşı herhangi bir şekilde çalışmanın yapılmadığına birlik olarak karar vermeleri gerekir.