Arabuluculuk dönemi bugünden itibaren başlıyor!

Adalet Bakanlığı tarafından kira uyuşmazlıkları için görevlendirilen arabulucular görevlerine bugünden itibaren başladı.
Arabuluculuk dönemi bugünden itibaren başlıyor!

Son dönemde konut fiyatlarında yaşanan artışın ardından ev sahibi ve kiracılar arasında anlaşmazlıklar meydana gelmekteydi. Bu anlaşmazlıkların ortada en güvenilir ve pratik yol ile çözülmesinin ise arabulucular sayesinde olacağı öğrenildi. Özellikle de kira alacağı, bedel artırımı, tahliye talebi, komşuluk hukuku ya da tazminat isteğinden dolayı yaşanan anlaşmazlıkların arabulucular ile halledilebileceği ifade edildi.

KİRA SINIRI SORUNUNA ARABULUCUDAN ÇÖZÜM!

Konut kira fiyatlarının arttığı bu dönemde arabulucular tarafından yüzde 25 kira sınırının çözülmesi ile ev sahibi ve kiracılar arasındaki iletişime dahil olunabileceği öğrenildi. bu sağlıklı iletişim sayesinde kimse mağdur duruma düşmeden ve de mahkemelerde sürecin ilerlemesini beklemeden kişiler arasında meydana gelebilecek olan her türlü sorunu çözmek ile yükümlü olacak.

Adalet Bakanı Tunç tarafından bugünden itibaren göreve başlayan arabulucular hakkında ise "1 Eylül itibarıyla zorunlu arabuluculuk dönemi başlıyor. Kat mülkiyeti davaları da zorunlu arabuluculuk kapsamında. 1 ay içinde uzlaşma sağlanırsa mahkemeye gidilmeyecek. Tabii anlaşmak zorunda değil taraflar. Yargı yolu açık kapatılmıyor. Anlaşma sağlanabilirse konu dostane bir şekilde çözülmüş olacak. Kira miktarını da konuşabilirler iki taraf istedikten sonra yüzde 25 sınırı da aşılabilir. Buradaki yüzde 25 sınırı şudur ev sahibi kiracısına yüzde 25'in üzerinde bir kira artışını dikte edemez. Eğer kiracı ile kiralayan anlaşıyorsa o ayrı bir konu. Süre ortaya koyabilir tahliye taahhütü ile ilgili konu var." ifadelerine yer verildi.

Şimdi ise bugünden sonra ne gibi değişimlerin olabileceği yönünde merak edilenler artmaya başladı.